NEVELJ JEDIT! - A KÉPZELET PEDAGÓGIÁJA

2018.11.13.
NEVELJ JEDIT! - A képzelet pedaógiája címmel könyvbemutató előadást tart Dr. habil. Nagy Ádám kutatóprofesszor, a Selye János Egyetem és a Neuman János Egyetem oktatója, 2018. november 14-én (szerdán) 9:00 órai kezdéssel a Nyíregyházi Egyetem D 4-es körelőadójában.

A kötet szerzői, köztük Dr. Nagy Ádám arra a koránt sem szokványos feladatra vállalkoztak, hogy bemutassák a fantasztikus univerzumok pedagógiai jelenségvilágát. A képzelet univerzumának pedagógia tárháza pedig végtelen, bepillantást nyerhetünk többek között a Star Wars és Trónok harca tanulás és műveltség szemléletébe, megismerhetjük a Harry Potter-univerzum (Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola) tantárgyi struktúráját, pedagógus típusait éppúgy, mint az alkalmazott jutalmazási és büntetési formákat, vagy a bullying jelenségvilágát.

A borzongást kedvelők számára kötelező olvasmány Steven King (AZ) Vesztesek Klubjának embertelen vagy nagyon is emberi világa, a pedagógiai kihívásokat kedvelők betekintést nyerhetnek a Hibbant-szigetiek pedagógiai kultúraváltást sürgető erőfeszítéseibe a sárkánynevelés terén.


Dr. Nagy Ádám professzor a Star Trek Univerzum kiváló ismerője (aki nem mellesleg a USS Molly nevű, Constellation osztályú csillaghajó kapitánya) saját élményeit osztja meg a rendezvényen.

A könyvbemutatóra egyaránt várjuk a pedagógia és a képzelet világa iránti rajongókat


Kapcsolódó galéria