Igazi gasztroélmény vár szombaton Sóstón

2019.07.18.
IV. SÓSTÓI BARKÁCS – BOGRÁCS AMATŐR FŐZŐVERSENY

A korábbi években számtalan boldog csapat készítette el finomságait, a résztvevő vendégek pedig elégedetten falatoztak, így idén újra készen állunk arra, hogy több száz vendéget lakassunk jól Sóstón, így július 20-án, szombaton 09.00-kor kezdetét veszi a negyedik Sóstói „Barkács – bogrács” Amatőr Főzőverseny!

A szabályok nem változtak, idén is legfeljebb 15 csapat nevezésére van lehetőség, egy csapat maximum 5 főből állhat. Persze a szurkolók, tanácsadók, rokonok, barátok létszáma végtelen is lehet. A csapatok választhatnak, vagy marha, vagy sertés, vagy csirkehúsból készült ételek versenyeznek, mindenki magának dönti el milyen húst választ, max. 15 kg. hús áll minden csapat rendelkezésére, amit 09.00 órakor vehetnek át a színpadnál. A szervezők változatlanul minden csapatnak biztosítanak egy sátrat és 2 db. sörpad garnitúrát. A főzéshez az egyéb kellékeket (gázpalack, gázzsámoly, üst, üstház, fűszerek, köret, stb.) a csapatok maguknak kell, hogy biztosítsák. 

Az ételeket 13.00 óráig kell elkészíteni, amikor szakértő zsűri rangsorolja azokat. A tálalás és a sátor díszítése is hozzájárulhat a sikerhez, szárnyalhat a fantázia! Az elkészült ételek a látogatók által megvásárolhatók, minden csapatnak minimum 50 adag ételt kell készítenie, az ételek ára maximum 1.000 Ft. lehet, fizetni a helyszínen megváltott kóstolójegyekkel tudnak a látogatók.

A főzőversenyhez a jelentkezési lap letölthető itt.

A versenyek alatt, illetve azt követően a színpadon többek közt a RealMen, a Blues Balloons és a Polip zenekarok szórakoztatják az érdeklődőket, lesz arcfestés és egészségügyi szűrésen is részt vehetnek. 

A gyerekek ingyenes arcfestésen vehetnek részt 18.00 – 20.00 óra között!

Színes és ízletes napnak nézünk elébe, várunk mindenkit szeretettel a Krúdy sétányon július 20-án!

Forrás: www.sostort.hu, eredeti cikk megtekinthető ITT