PALACSINTARAJONGÓKNAK KÖTELEZŐ!

PALACSINTARAJONGÓKNAK KÖTELEZŐ!

A palacsinta nálam örök szerelem, és valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül. Éveken keresztül hiányzott számomra valami Nyíregyházáról, ami nem is olyan rég a Nyár utca 10. szám alatt található Kedves Palacsintával végre megérkezett hozzánk.

Ha eddig azt hitted, hogy a jó öreg mogyorókrémes vagy kakaós palacsintától nincs jobb a világon, nem jártál még a Kedves Palacsintában. Emlékszem, amikor első alkalommal beléptem a hangulatos kis helyiségbe, ahol konkrétan egy egész falnyi választék tárult elém, úgy éreztem, ez Csodaország. De komolyan! Édes, sós, pudingos, krémes, túrós, fagylaltos, mascarponés, gyümölcsös, rántottás, bolognais, sajtkrémes… És ez tényleg csak a kezdet!

 

MMMM…

 

Azt hittem nehéz lesz kedvencet találnom, azonban amikor először megkóstoltam a vaníliás tejberizses palacsintát, azonnal tudtam… Ő az igazi! Ez az állítás azóta számtalanszor beigazolódott, és noha elég ragaszkodó típus vagyok, azért van más ízesítés még az étlapon, aminek úgy érzem, nem fogok tudni ellenállni. Amit mindenképp ajánlok még az a limonádé, elképesztően finomat készítenek! Külön jó hír, hogy már Sóstón is megtalálható az üzlet, így legközelebb biztosan egy tóparti séta mellett nassolok majd!

 

ITT TÉNYLEG MINDENKI KEDVES

 

Számomra mindig fontos volt az, hogy otthonosan, kellemesen érezzem magam az egyes cukrászdákban, éttermekben. A Kedves Palacsinta pedig talán pont ettől áll még közelebb hozzám, az itt dolgozók kedvessége, a belső tér és a terasz családiassága hosszú időre belopta magát a szívembe. – Hagyományos, házias palacsintákat találsz nálunk, aminek legnagyobb értéke a szívünk, lelkünk amit beleteszünk. Édesanyám jó 25 évvel ezelőtt megtanított palacsintát sütni, azóta családi, baráti körben tökéletesítettem tudományom. Mostanra eljutottam odáig, hogy nyugodt szívvel ajánlom nektek finomságainkat – olvashatóak az ügyvezető, Kedves Mihály gondolatai a palacsintázó honlapján, melyekkel kapcsolatban csak helyeselni tudok. Keressétek fel Ti is a www.kedvespalacsinta.hu oldalt, és hangolódjatok rá a kóstolásra, vagy rendeljetek azonnal a finomságok közül!

 

Farkas Fanni

Fotók: Kohut Árpád  

 

#kapcsolódó

Csirke nyárson! Próbáld ki!

Csirke nyárson! Próbáld ki!

Szoboszlai Gyula mesterszakács ötletei, ha nyárson szeretnénk csirkehúst készíteni.

Kállósemjén – a Nyírség szíve

Kállósemjén – a Nyírség szíve

Nyíregyházától mindössze húsz kilóméterre található Kállósemjén, melyet a helyiek...