Újra lecsap a tél: akár mínusz 10 fok is lehet hétvégén

Újra lecsap a tél: akár mínusz 10 fok is lehet hétvégén

Újra lecsap a tél: akár mínusz 10 fok is lehet hétvégén

Nem sokáig tartott a tavaszias idő...

A hétvégén jellemzően száraz, többfelé napsütéses idő várható. Ezzel együtt viszont hidegre kell készülni, akár -10 fokig is hűlhet a levegő, és néhol csak maximum 2 fok lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken napos és felhős területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. Délelőtt még csak a Dunántúlon, majd délután átmenetileg északkeleten is megerősödik a szél. Estére többnyire mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb hőmérséklet +3 és 10 fok között várható.

Szombaton az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz.

A leghidegebb órákban -10 és +1, napközben +2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnapra virradó éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben zsugorodik, illetve délután kelet felé elsodródva szakadozik, oszlik, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült idő várható. Csapadék nem lesz. A szél többfelé megélénkül, majd estefelé a Dunántúl délnyugati már erősödni kezd. A minimumhőmérséklet általában -8 és -2 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet. A nappali maximumok 4 és 11 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

A jövő hét eleje pedig viharos széllel indul majd. Hazánkban a délnyugati szél jövő hét elejére érheti el a viharos, mostani számítások szerint 70-100 km/h-es sebességet.Ez az alapvető kellemetlenségeken túl egy érdekes jelenséget is okozhat, ugyanis a szél akár kibillentheti a Balaton vízszintjét.

#kapcsolódó

Újabb hihetetlen tragédia érte a nyíregyházi sportéletet - Elhunyt Batai János

Újabb hihetetlen tragédia érte a nyíregyházi...

Elhunyt a korábbi válogatott röplabdás, Batai János.

Brutális frontális baleset a 4-esen - Hatan vesztették életüket

Brutális frontális baleset a 4-esen...

Frontálisan ütköztek a járművek.