Hozzánk is megérkezett a Ciara ciklon - Térképen mutatjuk, hol, mekkora széllökések várhatóak

Hozzánk is megérkezett a Ciara ciklon - Térképen mutatjuk, hol, mekkora széllökések várhatóak

Hozzánk is megérkezett a Ciara ciklon

Hazánkban köszönthetjük a Ciara ciklont, ami hétvégén Nyugat-Európában tevékenykedett.

Tegnap még azon ámulhattunk, hogy Nyugat-Európában hogyan dobálja a repülőket a Ciara elnevezésű ciklon, ma viszont már sajnos hazánkban köszönthetjük az óriási széllel járó légköri jelenséget.

Az Országos Meteorológia Szolgálat térképes figyelmeztetést is kiadott, ezen látszik, hogy hol, milyen figyelmeztetés van érvényben.

A szöveges figyelmeztetés szerint főként a Dunántúlon lehetnek viharos (70-90 km/h) széllökések, amik a nap első felében ettől erősebb lökések csak a hegyekben fordulhatnak elő.

A hétfő délutáni órákban egy hidegfront érkezik, melynek környezetében az északnyugatira, nyugatira forduló szelet országszerte viharos (70-90 km/h), elsősorban az Észak-Dunántúlon erősen viharos (80-100 km/h, itt néhol akár 100 km/h feletti) széllökések is kísérhetik.

A hétfő esti órákra a front átvonultával átmenetileg mindenütt csillapodik a légmozgás, kedden napközben azonban ismét többfelé (a délnyugati országrész kivételével) viharossá, az északi országrészben erősen viharossá fokozódik a szél.

Ezen túl, a hidegfront mentén a Dunántúlon - legnagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon helyenként egy-egy zivatar kialakulhat.

Visszatérve a mai napra: a reggeli órákban helyenként az Északi-középhegység térségében gyenge és átmeneti ónos eső előfordulhat.

Forrás: Noizz.hu

Fotó:illusztráció

#kapcsolódó

Kullancs a kutyusokban

Kullancs a kutyusokban

A viszonylag enyhe tél, a tavaszi csapadékos időjárás és a vegyszeres irtás...

TOVÁBB JÓ A DIÁKBÉRLET

TOVÁBB JÓ A DIÁKBÉRLET

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy nappal meghosszabbítja az októberre...