Mit történik, ha egy középiskolába sem kerültök be?

Mit történik, ha egy középiskolába sem kerültök be?

Mit történik, ha egy középiskolába sem kerültök be?

Előfordulhat, hogy valaki egyetlen középiskolába sem nyer felvételt, megnéztük, hogy mi a teendő ilyenkor.

Ha nem nyertetek felvételt egyetlen középfokú iskolába sem az általános felvételi eljárás időszakában, akkor sincs nagy baj, hiszen ki tudjátok használni a rendkívüli felvételi időszakot. Ez a felvételi időszak 2020. május 11-én kezdődik.

Ilyenkor az ügyintézés már egyénileg történik. Nektek vagy a szüleiteknek kell az iskolákba jelentkezni és egyeztetni velük. Ez a felvételi eljárás már nem része a KIFIR rendszernek sem, de az Oktatási Hivatal segít abban, hogy közzéteszi azoknak az iskoláknak adatait, ahol a felvettek száma alacsony és emiatt részt vesznek a rendkívüli felvételi eljárásban.

Ha tankötelesek vagytok, akkor kötelező iskolát választanotok, akkor is, ha sikertelen a felvételi eljárás. Ha sem a rendes és sem a rendkívüli felvételi eljárás során nem sikerül felvételt nyernetek egyetlen középfokú iskolába sem, akkor a Köznevelési Hídprogramban folytathatjátok a tanulmányaitokat. A Köznevelési Hídprogramban résztvevő intézményeket az állami intézményfenntartó központ jelöli ki 2020. március 27-ig. A Hídprogrammal kapcsolatos legfontosabb információkat és dokumentumokat megtalálhatjátok majd a Klebelsberg Központ honlapján.

A középfokú iskolák március 16-ig hozzák nyilvánosságra a jelentkezők felvételi jegyzékét, március 26-ig pedig az OH elektronikus formában kiküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkező diákok listáját.

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy egyes középiskolákba nem csak a központi felvételi megírása volt a felvételi követelmény, további szóbeli vizsgán is részt kell vennetek, ha ezekbe a az iskolákba jelentkeztetek. Ezek a vizsgák most zajlanak.

A márciusi fontos dátumokat ebben a cikkünkben találjátok.

eduline.hu

#kapcsolódó

Dr. Kovács Ferenc: Fogjunk össze, nagyon vigyázzunk egymásra és az idősekre! Videó!

Dr. Kovács Ferenc: Fogjunk össze, nagyon...

Dr. Kovács Ferenc: Fogjunk össze, nagyon vigyázzunk egymásra és az idősekre

GEORG SPÖTTLE NYÍREGYHÁZÁN

GEORG SPÖTTLE NYÍREGYHÁZÁN

A biztonságpolitikai szakértő pénteken 17 órától vett részt a Váci Mihály Kulturális...