Szombaton nyit a Tófürdő – A tavalyi árakon fürdőzhetünk idén is

Szombaton nyit a Tófürdő – A tavalyi árakon fürdőzhetünk idén is

Szombaton nyit a Tófürdő – A tavalyi árakon fürdőzhetünk idén is

Május 30-án, szombaton nyit a Tófürdő. A jegyárak nem változnak, viszont új szabályok lépnek érvénybe a járványhelyzet miatt. Korlátozzák a létszámot a fürdő területén, illetve a medencékben is. Ideiglenes házirend lép életbe a szombati nyitással, erről érdemes minden vendégnek előzetesen tájékozódni.


Most még csendes a Tófürdő, a hétvégi nyitásra készülnek a dolgozók. 2020 nem egyszerű év, a pandémiás helyzet sok új szabályt hozott a fürdők üzemeltetőinek és a vendégek számára egyaránt. A járványveszély még nem múlt el, ezért a biztonságos kikapcsolódás érdekében egy ideiglenes házirendet vezetnek be a Tófürdőn.

Ideiglenes házirend, létszámkorlátozás

Az egyik legfontosabb szabály, hogy létszámkorlátozást vezetnek be, erről érdemes előzetesen tájékozódni a vendégeknek, akiktől a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. türelmet és együttműködést kér.

A befogadóképességünk nem olyan, mint normál esetben. Biztosítani kell itt, a Tófürdőn a 20 négyzetméter zöldfelületet, illetőleg a medencerészben pedig a medencék vízfelületénél a 4 négyzetméteres vízfelületet minden vendégünk számára. Ez alapján lett kiszámolva a napi befogadóképességünk. Már a pénztáraknál ellenőriznünk kell, hogy mi az a határ, ameddig beengedhetünk vendéget, lesz olyan helyzet, hogy talán a kerítés másik oldaláról az fog látszani, hogy még nyugodtan be lehetne menni, de sajnos, hogy ha elérjük ezt a számot, akkor a dolgozóink a megtelt táblát ki fogják tenni és amíg nem hagyja el valaki a fürdő területét, addig nem engedhetünk be fürdőzőt. A másik korlát pedig maga a medencéknél, nyilván a tó felülete az tökéletesen alkalmas, hogy valamennyi vendégünk kellemesen tudja használni és megfelelő távolságtartás mellett a vízfelületet, viszont a medencéknek a vízfelületénél a termálmedencébe 20 főt engedhetünk be, a gyermekmedencébe pedig 9 főt. Ezt kénytelenek vagyunk a medence bejáratánál ellenőrizni. Ezzel kapcsolatban egy másik kényelmetlenség, hogy nem lesznek a nyugágyak bent a medencetérben

– közölte dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója

A vendégeket is jó szabályok várják

A vízfelszín feletti élményelemeket, mint például a nyakzuhanyt sem üzemeltethetik a jelenlegi szabályok szerint. A vendégeknek azt javasolják, egy-egy melegebb napon először telefonáljanak és érdeklődjenek a létszámról. Naponta maximum 1250 főt tudnak fogadni a Tófürdőn, de ezt nem egyidejűleg, tavalyi évben, volt mikor egy nap 2400-an is ellátogattak a fürdőre, így ez jelentős korlátozást jelent. A vendégek is új szabályokkal találkoznak majd a Tófürdőn, kötelező lesz a szappanos előzuhany és a papucs használata, sorban állás közben és zárt helyeken be kell tartani a másfél méteres védőtávolságot, elsőbbséget élveznek majd a babakocsival érkezők, a terhes nők és a mozgáskorlátozottak.

Felkészültek a szezonra

Az üzemeltető kézfertőtlenítő automatákat helyezett el több ponton, magas vegyszertartalmú fertőtlenítés történt, a közös használati helyeket pedig nyitvatartás közben is folyamatosan fertőtlenítik majd, például az öltözőket, mosdókat és a csúszdakorlátokat is.

Vannak plusz feladataink, hiszen részletes munkafolyamat-utasítások készültek a járványhelyzettel kapcsolatban és ez nyilván több fertőtlenítési munkát, több vízmintavételezést, a technológiai rendszernek a fokozottabb felügyeletét is jelenti. Ez nemcsak anyagköltségben, hanem munkaerőben is megjelenik, tehát mind a bérköltségeink, mind az anyagköltségeink is magasabbak, mint egy normál esetben. Emellett ami plusz volt, de a járványhelyzet miatt viszont kifejezetten fontos, amikor tavaly felújítottuk a Tófürdőt, akkor nyilvánvalóan ez egy műemléki épület és a mosdószám, illetve a WC-, piszoárszámok azok korlátosak, egy műemlékvédelmi épületet nem lehet bővíteni. Mi már tavaly azon gondolkodtunk, hogy valami mobil megoldással biztosítani kell, hogy még nagyobb számban tudjuk ezeket a vizesblokkokat rendelkezésére bocsátani a vendégeknek. Mi egy konténermosdót gondoltunk elhelyezni, megvásárolni és nyilván valamilyen faburkolattal ellátni annak érdekében, hogy ebbe a miliőbe beilljen. Sajnálatos módon idén mi minden beruházásunkat megállítottunk, amikor március 17-től bezártunk, úgyhogy ez a beruházás nem valósult meg, viszont a járványhelyzet miatt úgy döntöttünk, hogy mégis csak bérlünk egy konténert

– tette hozzá dr. Podlovics Roland.

Maradnak a tavalyi árak

Ami jó hír a vendégek számára, hogy a jegyárak nem változtak, újrafüvesítettek a fürdő egy részén és lépcsőt alakítottak ki. A tervek szerint augusztus végéig biztos nyitva lesznek, az időjárás határozza majd meg a 2020-as zárást, a tavalyi évben például szeptember 15-ig várták a vendégeket. A Tófürdő munkatársai a héten egy oktatáson is részt vesznek, hogy felkészüljenek a biztonságos munkavégzésre és a szombat reggeli nyitásra. Az előkészületeknek köszönhetően Podlovics Roland kiemelte, senkinek nem kell félni a strandon.

Nagy Boglárka

#kapcsolódó

Végre havazik Nyíregyházán is!!!!!

Végre havazik Nyíregyházán is!!!!!

Nyíregyházára is elérkezett végre a havazás. Igaz most még inkább esős jellege...

ELKEZDŐDÖTT A TANÉV

ELKEZDŐDÖTT A TANÉV

Szeptember 1-jén reggel nyolc órakor Nyíregyháza valamennyi általános és középiskolájában...