Nem bújhatnak el a szabálytalankodó autósok a rendőr-drón elől

Nem bújhatnak el a szabálytalankodó autósok a rendőr-drón elől

Nem bújhatnak el a szabálytalankodó autósok a rendőr-drón elől

Új, nehezen kivédhető módszerrel küzdenek a szabálytalan sofőrök ellen a rendőrök. Somogy megyében a levegőből, drónnal figyelték az autósokat, és aki hibát követett el, átment a piroson, vagy tiltott helyen előzött, nem sokkal később megállították. Ezt lehetetlen kimagyarázni, sakk-matt, ahogy mondani szokták. Jobb betartani a szabályokat – hangzott el az M1 Híradójában.

A Somogy megyei Berzencénél útépítés miatt van kihelyezve egy jelzőlámpa. A váltakozó irányú forgalom miatt van, hogy percekig kell várakozni az autósoknak.

A rendőrségi felvételek tanúsága szerint vannak, akik nem tudják kivárni ezt az időt. Az M1-en bemutatott képsorok több méter magasból, drónnal készültek.

Jól látszik az is, ahogy két teherautó egymás után ment át a piros jelzésen, ami azért veszélyes, mert eközben szemből, a zöld jelzés felől is jöhetett volna valaki.

A drónfelvétel pontosan rögzítette a szabálytalanságok körülményeit, és a sofőröket nem sokkal később meg is állították. Egy másik felvételen a rendőri intézkedést is rögzítette a drón kamerája.

A rendőröknek egyebek mellett az előzési és elsőbbségadási szabályok megsértése miatt, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt is kellett a drónfelvételek alapján intézkedniük. A módszert hatékonynak tartják, ezért a tervek szerint a környéken ezután is lesznek drónos ellenőrzések.

#kapcsolódó

Elhunyt 14 idős krónikus beteg, 1763 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Elhunyt 14 idős krónikus beteg, 1763...

Elhunyt 14 idős krónikus beteg, 1763 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek...

Felhívás!

Felhívás!

ÚJBÓL MINDEN HÉTEN ZÖLDHULLADÉK SZÁLLÍTÁS