A temetők fejlesztései mindenszentekig befejeződnek - Lakossági igények alapján

A temetők fejlesztései mindenszentekig befejeződnek - Lakossági igények alapján

A temetők fejlesztései mindenszentekig befejeződnek - Lakossági igények alapján

Alig két hét, és a látogatók elkezdik „dömpingszerűen” rendbe tenni szeretteik sírjait. Mint minden évben, mindenszentek és a halottak napja előtt rendszerint jelentősebb látogatóiszám-növekedést lehet tapasztalni a temetőkben. Idén bár kiugró fejlesztések nem történtek a nyíregyházi sírkertekben, azért legkésőbb mindenszentekig mindenhol tapasztalni majd változásokat.

Az Északi temető Korányi F. utcai ravatalozója például már idén nyáron átesett fejlesztésen – kezdte a tájékoztatást Pénzes Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője, aki hozzátette, ennek köszönhetően a ravatalozó külső és belső terének hangosítása külön vezérelhető, aktív hangfalak felhasználásával korszerű hangosítási rendszert építettek ki, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város fenntartásában lévő egyéb temetők esetében pedig még a tervezett beruházások folyamatban vannak.

Lakossági igények alapján

– Lakossági igényeknek megfelelően, a sóstóhegyi köztemető területén a ravatalozó épülete egy nagyobb méretű előtetővel lesz bővítve, mely nagyban hozzájárul a nagyobb szertartások színvonalasabb lebonyolításához. A fejlesztés folyamatban van, várhatóan mindenszentekig elkészül. Az orosi, sóstóhegyi, nagyszállási és Nyírszőlősi köztemetőkben pedig mobil WC-t helyezünk ki a borbányai 2016. évben megvalósított koedukált épület mintájára. A fejlesztés kivitelezési stádiumban van, várhatóan halottak napjára ez a beruházás is megvalósul.

Várhatóan csak november közepétől téliesítik a csapokat

Mint megtudtuk, előzetes tervek alapján a társaság üzemeltetésében lévő temetők esetében a kialakított vízvételi helyeket csak november közepétől „téliesítik”, ettől az időponttól a temető területén elhelyezett csapok nem üzemelnek, valamint bemosásos temetésre sem lesz lehetőség. A megrendelt bemosásos temetéseket a Temetői szabályzatban foglaltaknak megfelelően a társaság tavasszal fogja végrehajtani. Persze, amennyiben az időjárási viszonyokban jelentős változás áll be, akkor ez az időpont korábbra is tolódhat.


#kapcsolódó

Döbbenet - Váratlanul elhunyt Sitku Ernő

Döbbenet - Váratlanul elhunyt Sitku...

Döbbenet - Váratlanul elhunyt Sitku Ernő, Nyíregyháza egyik legeredményesebb...

Szombaton fizetni kell a parkolásért

Szombaton fizetni kell a parkolásért

PARKOLÁSI REND VÁLTOZÁS