PÓTFELVÉTELI AZ EGÉSZSÉGÜGYI KARON IS

2016.08.06.
Meghirdette a pótfelvételit a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara is. Minden alapszakra és a négy mesterképzésre várják az új hallgatókat. A felsőoktatási intézménybe augusztus 7-ig lehet jelentkezni, a pótfelvételi kizárólag elektronikus úton adható be.

Az idei rendes felvételi eljárásban 35 százalékkal nőtt a jelentkezők és a felvettek aránya is a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A felsőoktatási intézmény 440 hallgatóval kezdheti meg a következő tanévet. A felvettek döntő többsége állami finanszírozással tanulhat, a legnépszerűbb a mentőtiszt képzés volt. Közel százan jelentkeztek az országban elsőként az Egészségügyi Karon akkreditált, hiánypótló mesterképzésre, az egészségügyi tanár szakra. Az intézmény természetesen meghirdette a pótfelvételit is. 
Dr. Fábián Gergely általános dékánhelyettes elmondta, itt szerepet kap a felsőoktatási szakképzés is, amely szociális és ifjúsági munkát takar, erre a normál érettségivel rendelkezők is jelentkezhetnek. Persze minden alapszakra és a négy mesterképzésre várják az új hallgatókat.


Cikk folytatása: http://www.nyiregyhaza.hu/potfelveteli-az-egeszsegugyi-karon-2016-08-04

Fotó:internet