Ezer adag kenyérlángossal lepik meg Nyíregyháza újratelepítésének ünnepén a városlakókat a sipkay-s szakácstanulók. A finomság több, mint 45 kiló lisztből készül, hagyma, túró és tejföl gazdagítja majd a tetejét.
Már nagy a sürgés-forgás a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Középiskola tankonyhájában. A szakács tanulók szakoktatójuk segítségével kenyérlángost sütnek. Gyakorolnak a Városnapokra, amit idén május 18-án és 19-én tartanak Nyíregyháza újratelepítésének emlékére. A város felkérésére ezer adag kenyérlángost készítenek majd a tanulók, amit egy 13 méter hosszú asztalról kínálnak az ünnepségre érkezőknek.
Ehhez több mint 45 kiló lisztet és 40 kiló szalonnát használ fel a sütésben részt vevő 50 szakácstanuló. Az elősütött tésztára tejföllel és kaporral elkevert túrót és lilahagymát tesznek. A Városnapon három sütőben, három részletben sül majd a finomság.
Cikk folytatása: https://www.nyiregyhaza.hu/ezer-adag-kenyerlangos-a-varosnapon-2017-05-03