Készíts otthon, fagyi gép nélkül fagyit!

Készíts otthon, fagyi gép nélkül fagyit!

Itt az eperszezon és mikor az idő felmelegszik, szívesen eszünk meg egy fagylaltot is. De ha nincs kedved kimozdulni otthonról, készíts magadnak egyszerűen fagyit! Receptért kattints ide!

Mascarponés eper fagyi

(főzés és fagyi gép nélkül is elkészíthető)

 

Hozzávalók:

50 dkg eper

2,5 dl cukrozott sűrített tej

50 dkg mascarpone

egy mokkáskanál fahéj

pár csepp citromlé

méz

 

Elkészítés:

Az eper kétharmadát a sűrített tejjel leturmixolom, majd egy mély tálban összekeverem a mascarponéval. Hozzáadom a citromlevet és a fahéjat, majd összeforgatom a maradék eperrel. Megkóstolom, és a mézzel édesítem. Kicsit édesebbre készítem, mint amennyire az ízlésünk diktálná, mert a fagyasztással tompulnak az ízek. A masszát egy nagyobb lapos műanyag dobozba töltöm, és mehet a fagyasztóba. A fagyás elején félóránként-óránként két-három alkalommal kiveszem, és villával, habverővel, esetleg botmixerrel átkeverem, megelőzve a kristályosodást. Fogyasztás előtt fél órára átteszem a normál hűtőtérbe, utána tálalom. Ekkora mennyiségből kb. 2 liter fagyi lesz.





bezzeganya.reblog.hu

Fotó: internet

#kapcsolódó

Nyaralj horoszkópod szerint – 3. rész

Nyaralj horoszkópod szerint – 3. rész

Ha még nem döntötted el, hova utazol idén nyáron és érdekel az asztrológia,...

MUNKÁCSI 50 – ÚJABB KULTURÁLIS VILÁGSZÁM NYÍREGYHÁZÁN!

MUNKÁCSI 50 – ÚJABB KULTURÁLIS VILÁGSZÁM...

Már falra kerültek a Munkácsy 50 kiállítás képei a 150 éves Jósa András Múzeumban,...