HŐSÉG - 40 FOK KÖRÜLI MELEGGEL KEZDŐDIK AZ AUGUSZTUS

HŐSÉG - 40 FOK KÖRÜLI MELEGGEL KEZDŐDIK AZ AUGUSZTUS

Maximumra kapcsol a nyár. Készítsük fel szervezetünket, a hét második felében akár 40 fok is lehet.

A délies légmozgással afrikai eredetű, forró levegő tódul be térségünkbe. Kezdetét vette a negyedik hőhullám az idei nyáron, és a kánikula csak tovább fokozódik a következő napokban. A hőség miatt figyelmeztetés van érvényben.

 

Harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős államtitkár augusztus 1. (kedd) és 4. (péntek) között. A napi középhőmérséklet tartósan 27 fok felett alakulhat. Kedden és szerdán a legmelegebb órákban 37-38 fokot is mérhetünk.

 

A hét első napjaiban csapadék nem várható, szinte zavartalan lesz a napsütés. A légmozgás viszont többfelé feltámad, de jelentősen nem csökkenti hőérzetünket. Csütörtökön a Dunántúlon kialakulhatnak záporok, zivatarok, ám a felfrissülés ezzel még nem érkezik meg. A hajnalok is egyre melegebbek lesznek, a hétvége felé közeledve aztán tovább erősödik a hőség, péntek magasságában nem kizárt, hogy 40 fok is legyen.


A nagy meleg alaposan megviselheti az egészségesebbek szervezetét is, fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk.


Kerüljük a nehéz, zsíros ételek, valamint a magas cukor- és koffeintartalmú és alkoholos italok fogyasztását, ehelyett inkább igyunk napi 3-4 liter vizet!


időkép.hu

(Fotó: internet)

#kapcsolódó

Az ívóvíz készlet védelme érdekében a Nyírségvíz Zrt. rendkívüli intézkedéseket vezetett be

Az ívóvíz készlet védelme érdekében...

Az ívóvíz készlet védelme érdekében a Nyírségvíz Zrt. rendkívüli intézkedéseket...