Puha ünnepi hógolyók félóra alatt, ha kifogyott a desszertből

Puha ünnepi hógolyók félóra alatt, ha kifogyott a desszertből

Puha ünnepi hógolyók félóra alatt, ha kifogyott a desszertből

Akármilyen odaadóan vetjük is bele magunkat a tervezésbe, mindig jöhetnek nem várt akadályok. Megeshet például, hogy elfogy a desszert szentestén, így másnapra újat kell sütni a vendégeknek. Az is, hogy vendégségbe hívnak minket, de nem akarunk üres kézzel menni, így muszáj találnunk egy gyors és egyszerű receptet. Milyen jó, hogy ezek a karácsonyi golyók minden elvárásunknak megfelelnek! Könnyen és gyorsan elkészül.

Karácsonyi hógolyók

Hozzávalók:

  • 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
  • ¼ csésze porcukor, átszitálva, plusz a golyók külsejére
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál víz
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze apróra vágott pekándió

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Egy tálban keverjük össze a vajat és a porcukrot egy robotgéppel.
Adjuk hozzá a vaníliát és a vizet, jól dolgozzuk el.
Lassan öntsük hozzá a lisztet, a pekándiót és a sót. Keverjük addig, amíg a tészta összeáll.
Formázzunk golyókat a tésztából és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük 20-25 percig.
Amint kihűltek, forgassuk meg a porcukorban.

origo.hu

#kapcsolódó

Minden bérlet elfogyott a Sziget Fesztiválra

Minden bérlet elfogyott a Sziget Fesztiválra

2016. augusztus 10-17. Sziget Fesztivál! Már csak napijegyek kaphatók. Fellépőkért...

CSÖKKEN AZ ESL ÉS AZ UHT TEJEK FORGALMI ADÓJA

CSÖKKEN AZ ESL ÉS AZ UHT TEJEK FORGALMI...

Az agrártárca korábban azt is közölte, hogy az intézkedéstől a kereslet és...