Vonat elé vetette magát Thomas Schäfer német pénzügyminiszter

Vonat elé vetette magát Thomas Schäfer német pénzügyminiszter

vonat elé vetette magát Thomas Schäfer német pénzügyminiszter

Szombaton vonat elé vetette magát és szörnyet halt a hesseni tartományi pénzügyminiszter, Thomas Schäfer. A kereszténydemokrata politikus feltehetően öngyilkos lett

Megrendült sorokkal búcsúzott az 54 éves párttársától a hesseni, CDU-s tartományi kormányfő, Volker Bouffier. A német politikus szerint Schäfer kitűnő szakember és munkatárs volt, akinek hatalmas tisztelet jár a munkájáért a koronavírus elleni harcban – írja az Index a Welt alapján.

Thomas Schäfer


pp ezekben a nehéz időkben lett volna rá szükségünk. (...) Éjt nappallá téve azon dolgozott, hogy a válságot financiális és szervezési eszközökkel kezelni tudjuk" – mondta Volker Bouffier.

A tartományi kormányfő szerint Schäfert súlyosan nyomasztotta az, hogy ezekben a nehéz időkben nem tud kielégítően helytállni és nem tudja megfelelően érvényesíteni a polgárok elvárásait.

"Csak arra tudok gondolni, hogy ezek az aggodalmak nyomasztották. Nem talált kiutat, kétségbe esett, és itt hagyott minket. Ez mélyen megrendít engem és mindannyiunkat" – mondta a tartományi kormányfő.

Volker Bouffier részvétét nyilvánította az elhunyt pénzügyminiszter családjának.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!


blikk.hu

#kapcsolódó

BELFÖLDRE UTAZNAK IDÉN A LEGTÖBBEN

BELFÖLDRE UTAZNAK IDÉN A LEGTÖBBEN

Az idén két-három hétre, autóval, belföldre és hotelben megszállva tervezi...

816 új beazonosított fertőzött, 24 elhunyt

816 új beazonosított fertőzött, 24...

816 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 24 beteg