Gyermekétkeztetés a rendkívüli szünet ideje alatt

Gyermekétkeztetés a rendkívüli szünet ideje alatt

Gyermekétkeztetés a rendkívüli szünet ideje alatt

A koronavírus járvány harmadik hullámának terjedése miatt a Kormány újabb veszélyhelyzeti intézkedésekről döntött, amelyek a köznevelési intézményeket, óvodákat és iskolákat is érintik.

Rendkívüli szünet

A köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.5.) EMMI határozat alapján az óvodákban 2021.március 8-tól rendkívüli szünet lép életbe. A rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7. lesz.

Az iskolákban — beleértve a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmény keretei között működő iskolákat is — 2021. március 8-ától 2021. március 31 -éig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Tavaszi szünet a tanév rendje szerint, 2021. április 1-6. között lesz.

Ügyeleti ellátás

A miniszteri határozat alapján gyermekfelügyelet az intézményekben nem kell biztosítani.

Gyermekétkeztetés - intézményi és szünidei gyermekétkeztetés

A gyermekek, tanulók étkeztetését a települési önkormányzat, illetve a köznevelési és szakképző intézmények nem állami fenntartói biztosítják igény esetén. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a gyermekek érdekeit, szükségleteit figyelembe véve az arra jogosultak részére a különleges jogrend időszaka alatt is megszervezi a gyermekétkeztetést. 2021. március 9-től 2021. március 31-ig az intézményi gyermekétkeztetés mindenki számára biztosított.

Április 1-től 6-ig pedig a tavaszi szünet idején a szünidei étkeztetés keretében a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek az eddigi gyakorlatnak megfelelően vehetik igénybe.

Az intézményi gyermekétkeztetés iránti igényt az állami fenntartású iskolák tanulói esetében a Közintézményeket Működtető Központ, az önkormányzati fenntartású óvodák esetén az adott óvoda telefonos elérhetőségén kell jelezni. A Közintézményeket Működtető Központ felé az alábbi e-mail címen, vagy telefonon szíveskedjenek igényüket jelezni: e-mail cím: etkezes@kozim.hu telefon: 42/512-835, 42/512-820

A Közintézményeket Működtető Központ felhívása a kozim.hu honlapon érhető el.

Az óvodák elérhetőségei a http://varoshaza.nyiregyhaza.hu/varoshaza/altalanos-koezzeteteli-lista/7164 linken megtalálhatók.

#kapcsolódó

Ballag már a vén diák...a Krúdyból 1. rész

Ballag már a vén diák...a Krúdyból...

Nézd meg a Krúdy Gyula Gimnázium ballagási ünnepségén készült képeket!

90 millió forint európai uniós támogatást szerzett meg törvényellenesen egy szabolcsi vállalkozó

90 millió forint európai uniós támogatást...

90 millió forint európai uniós támogatást szerzett meg törvényellenesen egy...