Ki ne vágyott volna már valami igazán különlegesre, és állt a nyíregyházi boltok polcai előtt merengve, hogy melyik édességet is válassza – majd végül kiegyezve egy „ez megteszi”-vel emelt le egyet. Az biztos, hogy én már voltam ilyen helyzetben, és a megoldásra egy csokoládé múzeum kézműves finomságai előtt álldogálva jöttem rá – miért ne készíthetném el én magam a legőrültebb variációkat?
EGYSZERŰ, DE NAGYSZERŰ
Akár a táblás, akár a formába öntött verziót választjuk, minden az alapcsokoládé minőségén múlik. Én az utóbbi módszert választottam, és szilikon formákat használva készítettem el a Fannibonbonokat. Első lépésként egy kis plusz tejjel felolvasztottam az ét-, és fehércsokoládét, majd a legnagyobb kedvenceimet összeválogatva és apróra darabolva adagoltam bele a formákba. Nálam a kókusztól kezdve, cukorkán, marcipánon, kekszen, epres csokin, vajkaramellán, rolettin és mogyorókrémen át, még pillecukor is került az egyes darabokba. Az elkészítés tényleg nagyon egyszerű, percek alatt összedobhatóak a különlegességek – innentől kezdve pedig már csak fél órára kell elbúcsúznunk kedvenceinktől, behelyezni őket a hűtőbe, majd pedig döntést hozni abban a nagyon nehéz ügyben, hogy melyikkel is kezdjük a kóstolást.
Szöveg és fotók: Farkas Fanni
Ui.: Mindet megettem.