Véletlenül bezárta a tolvajt

Véletlenül bezárta a tolvajt

A Nyíregyházi Járási Ügyészség tájékoztatója.

Pórul járt az a nyíregyházi férfi, aki a Huszár lakótelepen, az egyik pincéből akart lopni, de a pince használója véletlenül rázárta az ajtót.

A középkorú férfi 2022 májusában az esti órákban bement a Nyíregyháza Huszár lakótelepen lévő egyik pincébe, mivel onnan különböző tárgyakat akart ellopni. A pince használója azonban észrevette, hogy az unokája a tárolót nyitva felejtette, ezért azt kulccsal bezárta, nem sejtve azt, hogy a pincében egy tolvaj lapul.

A kényszerűségből az alagsorban rekedt vádlott az este folyamán, a helyiség falán lévő elektromos vezetékeket és kábelcsatornákat, valamint a lámpákat leszakította, és azok egy részét nylon táskába tette, nagy részét pedig a tárolóban talált kerékpárra erősítette, hogy azokat azzal vigye el.

Reggel aztán a pince ajtaján dörömbölni kezdett, így a lakók őt megtalálták, és értesítették a rendőrséget. A tolvaj azonban menekülőre fogta, de a pince használója őt felismerte, ezért hamar kézre kerítették.

A vádlott néhány hónappal később ittasan megjelent egy másik házánál is, ahonnan egy régi centrifugát, fémhulladékokat és kézi szerszámokat lopott, majd azokat, mint sajátját leadta az egyik fémfelvásárló telepen, ahonnan lefoglalásra és visszaadásra került a tulajdonosnak.

A férfi a lopások miatt közérdekű munka büntetésre számíthat.

Dr. Borsodi-Buss Emese

helyettes sajtószóvivő

#kapcsolódó

Autópálya – Több mint 3 millió éves matrica jár le január 31-én

Autópálya – Több mint 3 millió éves...

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint.

Haltelepítés a Bujtoson

Haltelepítés a Bujtoson

Az ÖKO Suli keretében a haltelepítésen a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi...