Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz

Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz

Az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1.190 forintért vásárolható meg.

Május 24-től ismét elérhetővé válik a MÁV-START és a Volánbusz közös terméke, a Tokaji Borongoló napijegy. A MÁV–Volán-csoport a borvidékre utazóknak nyújt kedvezményes lehetőséget az egy, illetve három napra megváltható, a tokaji borvidék térségének helyközi buszaira és vonataira érvényes jeggyel.

Az újra elérhető Tokaji Borongoló napijegy a Tokajbusz-járatok mellett a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül a vonatokon és az autóbuszokon egyaránt felhasználhatók utazásra. A változatlan áron kapható jegyek május 24-től október 29-ig érhetőek el, az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1.190 forintért vásárolható meg.A jegyek vonaton csak 2. kocsiosztályon érvényesek, a jegyhez valamennyi szolgáltató esetén meg kell váltani a felárat – autóbuszok esetében az emelt szintű szolgáltatást nyújtó járatokon a távolsági kiegészítő jegyet, vasúti utazás esetén a kocsiosztály-különbözetet is –, amennyiben az utas olyan járatot vesz igénybe, amelyre a felárváltás kötelező – olvasható a cégcsoport közleményében.

A Volánbusz úgy alakította ki a nyári időszámítás alatt kétóránként közlekedő Tokajbusz-járatok útvonalát, hogy azok érintsék a térségben elhelyezkedő fontosabb turisztikai látványosságokat, illetve Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást biztosítsanak a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt. Az autóbuszok a Tokaj–Bodrogkeresztúr–Mád–Tállya–Rátka–Szerencs, a Szerencs–Rátka–Tállya–Mád–Bodrogkeresztúr–Tokaj–Tarcal és a Tarcal–Tokaj útvonalon közlekednek a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban.A járatoknak köszönhetően kedvezőbb a fontosabb látványosságok közösségi közlekedéssel történő elérhetősége, és nőtt az eljutási lehetőségek száma a térségben elhelyezkedő településekről Tokajba és Szerencsre.A térség közösségi közlekedésének turisztikai célú fejlesztéseihez csatlakozva Nyíregyháza és Miskolc között a kora reggeli és esti vonatok naponta közlekednek, valamint a Nyíregyháza és Szerencs közötti reggeli és esti személyvonatok Miskolcig meghosszabbítva közlekednek és onnan is indulnak június 17. és augusztus 28. között.

turizmus.com

#kapcsolódó

Téli előkészületek Nyíregyházán

Téli előkészületek Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai felkészülve a hideg időjárásra, elkezdték...

Az utolsókat rúgja a tél, a napsütéssel már érkezik a tavasz

Az utolsókat rúgja a tél, a napsütéssel...

Észbe kapott a tél, és még gyorsan megpróbálja pótolni a lemaradását – írják...