Felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel érkezhetnek intenzív zivatarcellák

Felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel érkezhetnek intenzív zivatarcellák

Szerdán a Tiszántúlon szakadozik a felhőzet, másutt sok napsütés várható.

Délutántól elsősorban az északnyugati, nyugati megyékben pattanhat ki zápor, zivatar. Átmeneti szélerősödés csak zivatar környékén lehet.
(Forrás: OMSZ)

Szerdán a Tiszántúlon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, másutt sok napsütés várható a gomolyfelhő-képződés mellett. Reggel, délelőtt még a Tiszántúlon fordulhat elő eső, zápor, késő délutántól elsősorban az északnyugati, nyugati megyékben pattanhat ki zápor, zivatar, amelyeket helyenként felhőszakadás kísérhet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Kisebb eséllyel zivatar az Északi-középhegységben, valamint a keleti határ mentén is kialakulhat. Átmeneti szélerősödés csak zivatar környékén lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Este nyugat, délnyugat felől vastagabb felhőtömbök sodródnak az északnyugati tájak fölé, keletebbre gomolyfelhők képződnek. Ezzel szemben az északkeleti megyékben inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen. A Dunántúlon akár több helyen, a keleti országrészben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A zivatarokat a nyugati tájakon felhőszakadás kísérheti.

(Forrás: OMSZ)

A Dunántúlon az északira, északnyugatira forduló szél megélénkül, míg az ország keleti felén mérsékelt marad a légmozgás. Szélerősödés csak zivatarban lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, az északi völgyekben lesz a hűvösebb.

#kapcsolódó

Még egy hónapotok van jelentkezni a felsőoktatásba

Még egy hónapotok van jelentkezni a...

Február 15-én éjfélig jelentkezhettek az egyetemek 2024 szeptemberében induló...

Út- és járdafelújítás ezen a héten Nyíregyházán

Út- és járdafelújítás ezen a héten...

Az út-és járdafelújítási program keretében – a kivitelezők tájékoztatása szerint...