Viharfelhő, szél, jég: térképen mutatjuk, mi várható

Viharfelhő, szél, jég: térképen mutatjuk, mi várható

Kettészakad az ország.

Ma a déli, kora délutáni óráktól késő estig az északnyugati, északi megyékben fordulhatnak elő helyenként zivatarok átmeneti szélerősödés (ált. ~40-60 km/h), lokálisan intenzív csapadékhullás (~10-25 mm) és kisméretű jég kíséretében. Éjjel a Dunántúlon és a középső tájakon egy-egy intenzívebb záporhoz dörgés, villámlás társulhat. Csütörtökön napközben elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki helyenként zivatar a már említett kísérőjelenségekkel.

Éjjel és hajnalban a szélcsendes, gyengén felhős dunántúli tájakon és az északi országrészben helyenként köd, sűrű köd képződhet, amely délelőtt feloszlik.

Országos előrejelzés: szerda estig

Északnyugat felől egy vastag, de nem teljesen zárt felhősáv vonul délkelet felé. Előterében fátyol- és gomolyfelhők zavarják a napsütést. Elsősorban az északnyugati, északi megyékben lehet elszórtan záporeső, kis eséllyel zivatar. Estére mindenütt megnövekszik a felhőzet, északnyugat felől a csapadékhajlam is. A délnyugati szél jobbára mérsékelt marad, csak intenzívebb záporos, zivataros gócok mentén lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. Késő estére 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés: szerda estétől csütörtök reggelig

Az éjszaka első felében még sok lesz a felhő, majd éjfél után északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de ezzel párhuzamosan a kevésbé felhős részeken pára-, ködfoltok, illetve alcsonyszintű felhősávok jelenhetnek meg. Elszórtan valószínű zápor, zivatar, majd hajnaltájt csökken a csapadékhajlam. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, csak zivatarok mentén lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

#kapcsolódó

Fakitermelési munkák a Sóstói-erdőben

Fakitermelési munkák a Sóstói-erdőben

A nyíregyházi Sóstói-erdő nyugati tömbjében végez fakitermelési munkákat a...

Kigyulladt egy traktor Nyíregyháza külterületén, Nyírjes tanya közelében

Kigyulladt egy traktor Nyíregyháza...

A tűzoltók négy vízsugárral eloltották a lángokat.