A nyíregyházi szakács a legjobb négy között bizonyíthat októberben, a magyar döntő győztese pedig majd hazánkat képviselheti a 2024-es európai döntőn, melynek a norvégiai Trondheim ad otthont.
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia által szervezett válogató kötelező eleme a norvég lazac volt, továbbá a versenyzőknek vegetáriánus és vegán körettel is készülniük kellett. Kelemen Roland menüsora ennek jegyében így alakult:
Kelemen Roland a debreceni Aranybika Vendéglátóipari Szakközépiskolában végezte tanulmányait. 2013-ban csatlakozott a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol csapatához először tanulóként, majd szakácsként. 2016-ban és 2018-ban ezüstérmet nyert az erfurti szakácsolimpián és a luxemburgi Expogast Culinary Word Cup megmérettetésen. A fiatal szakember rutinos Bocuse d'Or résztvevőnek számít, 2019-ben és 2021-ben a második helyet szerezte meg a gasztronómiai versenyen. 2021 óta a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese.
Kelemen Roland munkáját Fodor Noel commis segítette, a felkészülést Pohner Ádám, a mályinkai Iszkor konyhafőnöke, a 2019 -es Bocuse d'Or világdöntő 12. helyezettje vezette.