Bringaváros – Újra kerékpárra ül Nyíregyháza szeptember 30-án

Bringaváros – Újra kerékpárra ül Nyíregyháza szeptember 30-án

Újra kerékpárra ül Nyíregyháza szeptember 30-án a 6. Bringavároson.

Az önkormányzat és a BringaSziget szervezésében megvalósuló rendezvény felhívja a figyelmet a kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának lehetőségeire, az egészséges életmódra. A résztvevőkre egy sportos nap, és ajándékok is várnak, emellett megtartják a kerékpár-szépségversenyt is. A részvétel ingyenes.

Már reggel fél 9-kor elindul a regisztráció jövő hét szombaton a Bringavárosra a regisztrációs bringapontokon. Délután 3-ig összesen 18 helyszínen gyűjthetnek pecséteket a jelentkezők. Érdemes minél többet szerezni, hiszen az aktívabb résztvevők a pecsétszámuktól függően értékes ajándékokat kaphatnak. Minderről a szervezők a szerdai sajtótájékoztatón számoltak be.

„A nyeremények értéke nő a pecsétek számával. Arra buzdítok mindenkit, hogyha 18-cal nem is, de legalább egy 15 pecséttel rendelkező menetlevelet adjon le a végén, amikor befejeztük a programokat. Mert már 15 pecséttel nagyon szép ajándékot kapnak a város képviseletében” – emelte ki Juhász Miklós társszervező.

Az útvonalat a bringások saját maguk tervezhetik meg, tetszőleges sorrendben érkezhetnek a bringapontokra.

„Nyilvánvalóan azok vannak előnyben, akik ezt megtervezik. Nem azt mondom, hogy konkrét útvonaltervezőt kell beiktatni, de le kell ülni a családdal, barátokkal, akikkel részt veszünk a tekerésben. Ha ezt szisztematikusan fogjuk végrehajtani, akkor a pecsétgyűjtő helyek látogatása nagyon könnyen lesz teljesíthető” – tette hozzá Juhász Miklós.

A nyíregyházi kerékpárút-hálózat 80 km hosszú. A Bringaváros alapvető célja, hogy ezeket az útvonalakat népszerűsítsék, a közutat és a járdát nem használva.

„Az én gyerekeim már felnőttek. 15–20 éve, amikor bicikliztem velük, akkor még 1 kerékpárút volt Kabalásig, oda kijutani nem volt egyszerű. Emlékszem, ezt milyen kevesen vállalták és bicikliztek. Statisztikám nincsen, de most nem több 10-szerese, hanem jóval több azoknak a száma, akik bicikliznek. Rengetegen vannak az erődben és a kerékpárutakon. Használják a kerékpárt sportoláshoz, munkába menet, bevásárláshoz” – mondta el dr. Kovács Ferenc polgármester.

Szeptember 30-án a 18 bringapont között olyan helyszínek lesznek, mint az Atlétikai Centrum a kertvárosban, a Tófürdő bejárata Sóstógyógyfürdőn, a Robinson domb, vagy az orosi Herman iskola udvara.

Szerző: Kemecsei Fanni

#kapcsolódó

Zajlanak a munkálatok a Belső körút és László utcai kereszteződésben

Zajlanak a munkálatok a Belső körút...

Fokozott figyelemmel közlekedjenek az útszakaszon.