Nagy mennyiségű kokaint nyelt le – letartóztatta a bíróság

Nagy mennyiségű kokaint nyelt le – letartóztatta a bíróság

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye:

Megszerzéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. október 19-én H.E. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. október 7-ét megelőzően közel 1,5 kg kábítószert szerzett meg, melynek egy részét lenyelte, egy részét pedig a ruhájába rejtette.

Ezt követően a gyanúsított a máriapócsi vasútállomás előtt rosszul lett, ezért ellátása érdekében mentőt hívtak hozzá. A helyszíni ellátást követően H.E. gyanúsítottat életveszélyes állapotban kórházba szállították, ahol műtéti úton 57 db kapszulában 636,4 gramm kábítószer gyanús anyagot távolítottak el szervezetéből, illetve kabátjában további 75 db kapszulát találtak a rendőrök.

A gyanúsított büntetett előéletű. A jelen eljárás tárgyát képező bűncselekmény tárgyi súlyára és a várható büntetés nagyságára tekintettel a bíróság szerint joggal lehet tartani attól, hogy a férfi a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, esetleg az eljárásban részt vevő tanúkat megkísérelné befolyásolni, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

 

Resán Dalma

 sajtószóvivő

#kapcsolódó

Lázár János: 2026 végére autópálya kapcsolja össze Nyíregyházát és Szatmárnémetit

Lázár János: 2026 végére autópálya...

Ezt jelentette be az építési és közlekedési miniszter.

Az infláció visszaszorítása és a reálbérek növekedése mellett egyre reménykeltőbb képet mutat a kiskereskedelmi forgalom alakulása is

Az infláció visszaszorítása és a reálbérek...

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2023 novemberében a kiskereskedelmi...