HOROSZKÓPOK ÉS KUTYÁK – 1. RÉSZ

HOROSZKÓPOK ÉS KUTYÁK – 1. RÉSZ

Érdekel az ezotéria? Te is szereted a kutyákat? Lehet, hogy elsőre úgy tűnik, nincs összefüggés a két dolog között, de a horoszkópok gyakran abban is segítenek, milyen ebet válasszunk társként. Jöjjenek a kosok, bikák, ikrek, rákok – és kutyáik.

KOS ÉS KUTYÁJA

 

A Kos igazi vadászó jellem, előreszegett fejjel halad útján. Mindent szeret, ami a „célkeresztbe állítható”, és azonnal mozdul a vadászkürt hívó szavára. Természetes, hogy a jelleméhez legjobban a vadászkutyák illenek, mint például a hűséges és okos magyar vizsla, vagy a nála ellenállóbb, német vizsla.

 

A Kos hölgyek válasszák bátran a foxit, mivel nem csak jól tanítható és okos jószág, de reprezentálni is lehet vele. Elmondható ez a Kos jegyű urakról is, akik szívesen mutogatják fajtatiszta kutyájuk okosságát a barátaiknak. A Kos szülöttek szívesen választanak mozgékony kutyát, mert szeretnek mozogni, sportolni. Hosszú kiképző-pórázt és könnyen levehető láncos nyakörvet viselnek ezek a kutyák.

 


BIKA ÉS KUTYÁJA

 

A Bika jelleme igen öntudatos, így az egyéniséggel rendelkező, öntudatos kutyák egészítik ki a legjobban. Vigyázniuk kell, ugyanis az ő kutyáik – gazdáikhoz hasonlóan – igen könnyen sértődnek meg és akad köztük harapós, és haragtartó fajta is. A Bika jól teszi ezért, ha legyőzi kényelmességét és hétvégeken kutyaiskolába járatja kedvencét. Hogy milyen legyen a Bika szülött kutyája? Kiváló társa a tacskó, aki töretlen akaratú és bölcs kotorékeb.

 

Szoros kapcsolatban áll a Bika elemével a Földdel. A Basset huond, hosszú füleivel és szigorú öntudatával szintén jó választás. Ezek a kutyák nem szeretnek futni, a hosszú sétákat kedvelik. Ha a Bika szülött sportosabb életmódra vágyik, úgy válassza a boxert társnak. Az egyik legjobban tanítható, munkakutyának is alkalmas fajta igen jól illik hozzá! A Bika jegyűek kutyái többnyire széles nyakörvet és rövid, biztonságos pórázokat hordanak.

 


AZ IKREK ÉS KUTYÁJA

 

Az Ikrekhez a gyors, sebes észjárás, és valljuk meg, a csapodárság eszméje is társulni szokott. Az Ikrek általában nem tart kutyát, mivel sűrű élettempójához nehezen lehet igazítani egy kutyus jelenlétét. Ha mégis kutyát választana, úgy a legjobb, ha egy uszkárt, vagy máltai pincsit választ magának.

 

Ezek olyan fajták, amiket a világon mindenhova magával hurcolhat az Ikrek szülött, ráadásul igen okosak. Mivel az Ikrek nagyon szeret beszélni, ezért a kutya jó hallgatóságnak bizonyul. Választhat még bedlington terriert is. Ha keverék kutya mellett dönt, úgy feltétlen vásároljon és tartson pórázt, - amit az Ikrek szülött szívesen kihagyna - mert az Ikrek csapongó jellemét átveszi a kutya is, és fennáll annak a veszélye, hogy Ikrek szülöttünk kutyája hajlamos lesz a szökdösésére.

 


A RÁK ÉS KUTYÁJA

 

A Rák szülöttek különösen kedvelik a kutyákat, mivel a házukat vigyázzák, és kedves játszótársai gyermekeiknek. Az igazi házőrzők valók hozzájuk, olyan fajtákat válasszanak, amelyek szeretnek a gyerekekkel játszani, és akik nyugodtak, békések és kissé álmodozóak. Nem baj, ha a Rák szülött kutyája nem olyan okos, hiszen a Rák hatalmas szívével a kutyát olyannak szereti és fogadja el, amilyen.

 

Ha kutyát vesz, válassza a spánielt, teljesen mindegy, hogy a rövidebb orrú amerikai fajtát, vagy a megszokott cooker spánielt. A loboncos bobtail is tipikus Rák szülötthöz illő kutya, sőt házat vidáman őrző buli, akit csak kertes házban illendő tartani, akárcsak a bobtailt, mivel szőrüket még a gondos és alapos Rák szülött is csak nagy munkával tudja kordában tartani. A Rák kutyája ritkán van pórázon, általában a kertben szaladgál.

 

Holnap az oroszlán, szűz, mérleg és skorpió csillagjegyűek számára érkezünk kutyaválasztási tanácsadással!

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet

(Forrás: HarmoNet)

#kapcsolódó

Életmód és fitness  tábor! Videó!

Életmód és fitness tábor! Videó!

Idén is lesz életmód és fitness tábor Lugosi Mónikával. Részletekért nézd meg...

Tanszercsomag – 4500 alsós diákot támogat a tanév elején az önkormányzat

Tanszercsomag – 4500 alsós diákot támogat...

Tanszercsomag – 4500 alsós diákot támogat a tanév elején az önkormányzat