GITÁREST A ZRÍNYI KOLIJÁBAN

GITÁREST A ZRÍNYI KOLIJÁBAN

A nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium Tiszavasvári úti kolijában lassan hagyománnyá válik a Művészek a könyvtárban rendezvénysorozat – mely most rendhagyó módon a társalgóban került megrendezésre.

Az irodalom után a zene került terítékre, mégpedig egy gitárest keretében. A koli vendége Tokárszky Máté (19) volt, aki a Vikár Sándor Zeneiskolában kezdte meg zenei tanulmányait, majd útját a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában Czakó Erika egyengette tovább.

 

JAPÁN MESTERHANGSZERÉT SEM HAGYTA OTTHON

 

A fiatal tehetség felkeltette a kollégisták figyelmét, közel ötven fiatal gyűlt össze a társalgóban. – Máténak nagyon összeszedett, pontos játéka volt. Annak ellenére, hogy kérte ne művészként csak művészpalántaként mutassam be igazi gitárművész benyomását keltette. Nagyon tehetséges és nagyon komoly srác – árulta el a rendezvény egyik szervezője, Suller Zoltán. Az est vendége az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítványtól kapott Sakurai-Kohno japán mesterhangszerével érkezett, így valóban egyedülálló élményben volt része a hallgatóságnak, akikhez Máténak sikerült közelebb hoznia a komolyzenét.

 

Farkas Fanni

Fotók: Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium

#kapcsolódó

II. Ifjúsági Konferencia

II. Ifjúsági Konferencia

Szabadulószoba, kémia-fizika show és gamer kuckó várta azokat a középiskolásokat...

SZIGLIGETI MESE

SZIGLIGETI MESE

Élménybeszámoló a 7. szigligeti turnusról, mely a nyár legmelegebb hete volt.