Interaktív óra az internetbiztonságról

Interaktív óra az internetbiztonságról

2017. április 3-7 között iskolánk, a Nyíregyházi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium is bekapcsolódott a Digitális Ténahét rendezvényeibe.

Kedden osztályfőnöki órán Cserlakiné Hagymássy Krisztina, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat előadójának előadását hallgathattunk meg az internet helyes használatáról. Az előadó elmondta, hogy az internet igenis lehet hasznos. Azonban azt tudni kell, hogy az itt létrehozott oldalak nem biztos, hogy hivatalosan is ellenőrzöttek, vagy teljes mértékben igaz információt tartalmaznak. Van, hogy a könyvek megbízhatóbb források.

Ugyancsak veszélybe kerülhetünk, ha rossz jelszót választunk. A jó jelszóban egyaránt kell  számoknak, kis- és nagybetűknek szerepelnie és legalább 7 karakterből kell, hogy álljon. Nem szabad rokonunk, kis kedvencünk nevét és egyéb személyes adatainkat jelszóként használni. Még fontosabb, hogy ezt ne adjuk meg senkinek, még a hozzánk legközelebb álló személynek se. Ezeket jobb tudni, még mielőtt regisztrálnánk valahol. Ha mondjuk épp a Facebookra regisztrálnál, ne felejtsd el beállítani, hogy kiknek engeded az oldalad megtekintését. Alacsony felbontású képet használj, így mikor felnagyítaná bárki, nem lesz kivehető. Ezzel is véded magad. Légy óvatos! Lehet, valaki visszaél a rólad készült képekkel.

Ha ilyennel, vagy egyéb szabálytalan eljárással találkozol, könnyen, ingyenesen és akár név nélkül lehet jelenteni a Kék Vonalnak. A Kék Vonal egy gyerekeknek segítséget nyújtó alapítvány.

Ezek a legfontosabb netikett szabályok, amelyeket megtanítottak nekünk. 

 

Zarándi Gabriella, 8/7.

 

#kapcsolódó

Piros fokozatú riasztás

Piros fokozatú riasztás

24 óra alatt több mint 50 mm csapadék hullhat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében,...