17 ÉVESEN A VÁLOGATOTTBAN

17 ÉVESEN A VÁLOGATOTTBAN

Meghívót kapott a női röplabda válogatottba Tóth Fruzsina. A nyíregyházi saját nevelésű játékos remek szezont tudhat a háta mögött, a 17 éves liberó pedig a jövő héten a nemzeti csapat edzőtáborába utazhat.

Újabb válogatott játékosa van a Fatum Nyíregyháza női röplabda együttesének. Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin, Villám Lilla és Kalotai Zsófia után Tóth Fruzsina is meghívót kapott a keretbe. A mindössze 17 éves játékos idén klubcsapatával harmadik lett a bajnokságban és a kupában is. Teljesítményére a szövetségi kapitány is felfigyelt.

- Először nem akartam hinni a szememnek, mikor megérkezett az e-mail a válogatottól. Nagyon örülök neki, és a jövő héten utazhatok a csapathoz. Nagyon sokat segít majd, hogy több csapattársam is ott van a keretben, és nagyon várom már az edzőtábort. Mindent megteszek majd, hogy a folytatásban is ott maradjak – mondta Tóth Fruzsina játékos.

A tehetséges röplabdás pályafutását a Móricz Iskolában kezdete, majd tavaly Kőhalmi Richárd edző az NB-I-es csapathoz hívta, és bemutatkozhatott az élvonalban. Idén már meghatározó játékosa lett a csapatnak, a szakmai stáb pedig abban bízik, az EB-re utazó keretben is ott lesz a játékos.

- Én már korábban is vártam a meghívót, mert Fruzsina nagyon jó teljesítményt nyújtott. Mint ember minden adottsága megvan ahhoz, hogy posztján a legjobb legyen – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlás igazgatója.

A kontinenstornát októberben rendezik, így a Fatum Nyíregyháza felkészülésének elején több játékos is hiányozhat.

A szakmai stábnak ez biztosan nem kedvező, de nagyon büszkék vagyunk arra, hogy több játékosunk is válogatott. Fruzsinának azt mondtam, játsszon felszabadultan, féljenek tőle a többiek – mondta Kósa Árpád a Sportcentrum ügyvezetője.

Tóth Fruzsinának két rutinos riválissal kell majd megküzdenie a csapatba kerülésért.

Dankó László

#kapcsolódó

Kasza Ádám sikerei

Kasza Ádám sikerei

Az inczédys diákra büszke az egész iskola.