NYÍREGYHÁZI NYÁRTERVEZŐ

NYÍREGYHÁZI NYÁRTERVEZŐ

Mivel töltsük az időt nyáron Nyíregyházán? E kérdést nemcsak a turisták teszik fel, hanem mi is gyakran, akik itt élünk. Napról-napra szeretnénk iránytűt adni a programokban való eligazodáshoz a teljesség igénye nélkül. Kérdésünkre néhány önkormányzati cég, intézmény elküldte, mi várható náluk a következő hónapokban. Részletek nagy valószínűséggel az aktuális rendezvények előtt a Naplóban, és folyamatosan a nyiregyhaza.hu, valamint a hellonyiregyhaza.hu oldalakon olvashatók majd.

KÖNYVTÁRI ÉLMÉNYEK ÉS INSPIRÁCIÓK NYÁRON IS

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár nyáron a megszokottól eltérő nyitvatartással várja az érdeklődőket. Csupán csak egy hétre zár be a központi könyvtár augusztus 14–20. között, de ez idő alatt sem maradnak olvasnivaló nélkül a nyíregyházi lakosok, mert a két nagy fiókkönyvtár (Vécsey Utcai Fiókkönyvtár, Örökösföldi Fiókkönyvtár) a megszokott nyitvatartási rendben várja a látogatókat.

Természetesen a könyvtári rendezvények iránt érdeklődőknek is kínál a könyvtár programokat a nyár folyamán. Akik alapfokú informatikai oktatáson szeretnének részt venni, most lehetőség nyílik rá térítésmentesen a központi könyvtár oktatótermében, ahol 35 óra keretében a számítógép, tablet és az okostelefon használatához szükséges alapvetõ tudáshoz juthatnak.

A képzésen mindenki részt vehet, aki:
– elmúlt 16 éves és nincs tanulói/hallgatói jogviszonya,
– nem múlt el 65 éves, így a megszerzett tudást a munka világában is hasznosítani tudja,
– nem igazodik el a digitális világban, és emiatt úgy érzi, hogy sok mindenből kimarad,
– könnyebben szeretne munkát találni,
– megtanulná használni az okoseszközét,
– csak általános iskolai végzettsége van, és képezné magát,
– elmúlt 50 éves, és a munkához szükséges a számítógép alapszintű használata, 
– vagy csak szeretné a családdal, ismerősökkel az interneten keresztül is tartani a kapcsolatot,
– otthonról szeretné intézni hivatalos ügyeit az okoseszközök használatával.

A könyvtárban induló tanfolyamok időpontjai:
– 2017. 06. 12. – 2017. 06. 17.
– 2017. 06. 26. – 2017. 07. 08.
– 2017. 07. 10. – 2017. 07. 22.

Érdeklődni és jelentkezni a könyvtárban lehet, nyitvatartási időben!
Szlogenük: „A könyvtár kapuján át vezet az út a digitális tudáshoz.”

A KÖNYVTÁR NYÁRI PROGRAMJAI:

UTAZÓK A KÖNYVTÁRBAN. Ugyan Anita elsõ női hegymászó, aki a Mount Everestet megmászta, vetített képes előadása.
Időpontja: 2017. június 20. (kedd) 16.30.

HELYTÖRTÉNETI ESTÉK. Virtuális látogatás Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kutatóműhelyeibe című rendezvénysorozat 12. előadása A Tiszántúli Református Egyházkerületi és Kollégiumi Levéltár című előadás.
Időpontja: 2017. június 22. (csütörtök) 16.30.
Előadó: dr. Szabadi István levéltárigazgató.

Fotóklub indul diákok részére. Ha érdekel a fotózás és képszerkesztés, ha szeretnéd elsajátítani a fotózás alapjait, és megosztani másokkal az alkotás élményét, ha szeretnéd nyáron a szabadidőd hasznosan eltölteni, akkor itt a helyed a könyvtárban, a Kamasz Fotóklubban. Várjuk középiskolás diákok jelentkezését.
Jelentkezési határidő: 2017. július 1.
Jelentkezni e-mailben a szakmary.laszlone@mzsk.hu e-mail-címen lehet. Add meg neved és elérhetőségeid, és a részletekért figyeld honlapunkat, a www.mzsk.hu oldalt. A klubot megfelelõ létszámú érdeklődő esetén (min. 5 fő) indítjuk el.

KÖNYVES FACEBOOK KIHÍVÁS. Ajánld kedvenc olvasmányod kortársaidnak – általános és középiskolás diákok számára hirdetett könyves ajánló a Vécsey Utcai Fiókkönyvtárunk (4400 Nyíregyháza, Vécsey u. 15.) szervezésével. Hogy hasznosan teljen a nyár! Részletek a fiókkönyvtár Facebok-oldalán.

„KAMASZ TERASZ” KI VAGYOK ÉN? Beszélgetés középiskolás amatőr írókkal, költőkkel, a könyvtár teraszán. A nyári szünetben kéthetente 16 órától várjuk azon amatőr írókat, akik szeretnének egy közösséghez tartozni, megosztani alkotásaikat, tanulni egymástól, vagy csak egy jót beszélgetni. Az első alkalom: 2017. július első hete. A foglalkozásokat vezeti: Nagy Zsuka költő.

STRANDKÖNYVTÁR. Nyáron is szeretné népszerűsíteni az olvasást a megyei könyvtár, ezért idén is várja az olvasókat a Strandkönyvtár a Sóstói Parkfürdőben. Több mint 300 kötettel, elsősorban könnyed kikapcsolódásra alkalmas olvasmányokkal (romantikus regény, krimi, fantasy) és rengeteg folyóirattal várják július 10–30. között minden munkanapon 10.00–18.00 óra között az érdeklődőket. A helyszínt a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. biztosítja. A strandkönyvtár regisztráció alapján bárki számára igénybe vehető és ingyenes.

Értékes Esték. Kéry Péter Nyíregyháza és környéke történelméről, természeti értékeiről, néprajzáról szóló filmalkotásai. Vetítéssel egybekötött előadás.
Időpont: 2017. július 17. (hétfő) 16.00.
Előadó: Kéry Péter.

Értékes Esték. A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Helyismereti Gyűjteménye. Vetítéssel egybekötött előadás.
Időpont: 2017. augusztus 4. (péntek) 16.00.

Természetesen a szervezők a programváltoztatás jogát minden esetben fenntartják.

#kapcsolódó

Meghívó, szülinapi bulira!

Meghívó, szülinapi bulira!

Az én szülinapi bulim lesz a legmenőbb! A sztárvendég a Magna Cum Laude lesz....

Nyári hangverseny Sóstón

Nyári hangverseny Sóstón

Immár második alkalommal ad nyári hangversenyt a Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar...