NYÍREGYHÁZI NYÁRTERVEZŐ 2. RÉSZ

NYÍREGYHÁZI NYÁRTERVEZŐ 2. RÉSZ

Mivel töltsük az időt nyáron Nyíregyházán? E kérdést nemcsak a turisták teszik fel, hanem mi is gyakran, akik itt élünk. Napról-napra szeretnénk iránytűt adni a programokban való eligazodáshoz a teljesség igénye nélkül. Kérdésünkre néhány önkormányzati cég, intézmény elküldte, mi várható náluk a következő hónapokban. A sorozat második részében a Jósa András Múzeum és a Sóstói Múzeumfalu nyári programjait mutatjuk be.

MÚZEUM: ÉJSZAKÁK, NAPPALOK, TÁRLATOK

Június 24., 17.00
Múzeumok Éjszakája a Jósa András Múzeumban: NŐ-ÉRZÉKISÉG-SZEXUALITÁS. Benne: Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert pódiumestje, Janklovics Péter stand-up produkciója, Hot Jazz Band koncert, Magashegyi Underground koncert.

Négy kiállítás
Négy idõszaki kiállítás is nyílik, mely kapcsolódik a Múzeumok Éjszakájához, de tovább lesz megtekinthetõ. Csókolj meg édes! ­ – Felnőtteknek szóló, erotikát felvillantó kiállítás, HŐS-NŐ-KÉP – NŐk a képregények világában, NŐ – Nők a Nőkről – Női alkotók alkotásai nőkről ­ – PIKÁNS OLDAL – viccek hallható és olvasható formában képi megjelenítéssel.

,,Fejedelmi kincsek” – erdélyi tallérok kiállítás
A kiállítás tervezett megnyitója: 2017. augusztus 18. (péntek) 11 óra. A tárlaton 16–17. századi erdélyi tallérokból és emlékérmekbõl álló gyûjtemény látható, többek között  Báthori Zsigmond, Bethlen Gábor, Apafi Mihály és Thököly Imre  korából.

Különleges tárlatvezetések keddenként
A Jósa András Múzeum is csatlakozik a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. által meghirdetett garantált programokból álló turisztikai csomaghoz. A múzeum 2017. június 20. és 2017. augusztus 31. között minden kedden 10–11 óra között változatos vezetésekkel nyújt bepillantást a múzeum világába. Hetente változó témával várjuk az érdeklődőket, többek között megismerkedhetnek a restaurátorműhelyben folyó munkálatok egy szeletével, a történész, régész, irodalomtörténész és múzeumpedagógus szemszögéből bemutatásra kerülő kiállításokkal, történetekkel. A programokról bõvebben a múzeum honlapján és Facebook-oldalán tájékozódhatnak. Előzetes regisztráció szükséges a josagarantalt@gmail.com e-mail-címen.

SÓSTÓI MÚZEUMFALU: MEGTARTOTT HAGYOMÁNYOK

Június 23. Szent Iván-éj
Július 30. Rendkívüli gyermeknap  (ezen a napon a gyerekek számára a belépõjegy ára 100 Ft)
Augusztus 20. Az új kenyér ünnepe

Természetesen a szervezők a programváltoztatás jogát minden esetben fenntartják.

A könyvtár és a további intézmények részletes programjairól nagy valószínűséggel az aktuális rendezvények előtt a Naplóban, és folyamatosan a nyiregyhaza.hu, valamint a hellonyiregyhaza.hu oldalakon olvashatók majd információk.

A sorozat további részeiben a könyvtár, a színház, a VMKK, a sóstói fürdő, valamint a város nyári eseményeiről is beszámolunk még.

#kapcsolódó

Zenés Irodalmi Est

Zenés Irodalmi Est

A Magyar Kultúra Napja alkalmából zenés irodalmi estet tartanak a Városmajori...

VI. Sóstó Serfeszt

VI. Sóstó Serfeszt

Idén augusztus 5-én, 6-án, a Krúdy Vígadó melletti téren rendezik meg a VI....