NYÍREGYHÁZI SZERZŐK AZ ÉV IFJÚSÁGI ÍRÓ KÖZÖTT

NYÍREGYHÁZI SZERZŐK AZ ÉV IFJÚSÁGI ÍRÓ KÖZÖTT

Idén is a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapokon adták át 2016-os Az Év Gyerekkönyve Díjakat a budapesti Vörösmarty téren. A nyíregyházi Kalapos Éva és Béres Tamás is szerepel az év ifjúsági írói között.

A 12 év felettieknek szóló kötetek közül a Jelen! – Kortárs ifjúsági novellák című antológiát választották a legjobbnak, amelynek anyagát Dávid Ádám, a Móra Kiadó szerkesztője és Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke válogatta – közölte a Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY).

 


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával kiosztott elismerésekről, így az Év Gyerekkönyve Díjakról öttagú szakmai zsűri döntött, amelynek Bánfi Csilla, a HUBBY elnökségének tagja, Révész Emese művészettörténész, Varga Betti irodalomkritikus, Herédi Károly, a Híd folyóirat szerkesztője és Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) alelnöke volt tagja.

 

Béres Tamás



A Jelen! antológia kapta tehát a HUBBY Év Gyerekkönyve Díjat ifjúsági kategóriában, szerzői pedig – köztük a nyíregyházi Kalapos Éva, aki a Mátó és Béres Tamás, aki az Apám illata című novellájával szerepel a kiadványban – az Év Írója Díjat kapták, ifjúsági könyv kategóriában a kötetben megjelent írásaikért.

#kapcsolódó

Három kórházban zajlik COVID-betegellátás megyénkben

Három kórházban zajlik COVID-betegellátás...

A COVID-19-járvány megyénkben is emelkedő számú megbetegedéseket okoz.

Májusban tehetnek szakmai vizsgát az iskolai rendszerű szakképzésben tanulók az ITM javaslata alapján

Májusban tehetnek szakmai vizsgát az...

Májusban tehetnek szakmai vizsgát az iskolai rendszerű szakképzésben tanulók...