Hipersuli lett az Arany!

Hipersuli lett az Arany!

A célhoz vezető út! Cserlakiné Hagymássy Krisztina írása.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmai konferenciát szervezett a Modern Iskola magazin közreműködésével, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Digitális Jólét Program Titkársága, az Oktatási Hivatal és a Microsoft Magyarország támogatásával 2016. december 7–8-án, a SYMA Rendezvényközpontban. Itt, a Digitális Oktatási Napok rendezvényén találkoztam Asztalos Krisztinával, aki a Telenor standján mutatta be a cég innovatív megoldásait. A közös téma az újdonságokra nyitott pedagógusok, az érdeklődő gyerekek és a sokszor hiányos műszaki háttér lehetséges összekapcsolása volt. Érdekesnek találtam a Telenor kezdeményezését. Beléptem a Hipersuli tanárok csoportba és egyelőre csendes szemlélőként figyeltem milyen fantasztikusan lelkes kollégák dolgoznak körülöttem. Megnéztem a hipersuli.hu oldalt és egyre biztosabb voltam benne szeretnék közéjük tartozni.


A Telenor 2013 szeptembere és 2014 júniusa között egy kísérleti projekt keretében az Áldás Utcai Általános Iskola egyik negyedik évfolyamos osztálya számára lehetővé tette, hogy Magyarországon az elsők között néhány tantárgyat táblagépek és digitális tananyagok segítségével tanuljanak.


A Telenor digitális oktatási programja a pilot után 2015 májusában indult el az ország különböző térségeiben. A kezdetben bekapcsolódó 5 iskola mellé idén tavasszal újak csatlakoztak. Jelenleg már az ország 15 iskolájában, több mint négyezer diák és közel 180 pedagógus részese a Hipersulinak, és még sokszínűbbé vált a részt vevő általános- és középiskolák palettája.


2017. 06.16-án került megrendezésre a Hipersuli Tanári nap Törökbálinton. Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója köszöntötte a programban részt vevő iskolákat. Elmondta arra törekszenek, hogy a digitális világ segítségével innovatív és eredményesebb módszerekkel támogassák mind a fiatalokat a tanulásban, játékos készségfejlesztésben,  mind pedig a pedagógusok munkáját az oktatásban.


Nagy örömömre szolgált, hogy Szabolcs-Szatmár Bereg megyéből elsőként a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium csatlakozhatott a Hipersulikhoz. A program keretében két routert kaptunk 4G mobilinternettel, ami nagyban segíti majd a munkánkat és színesíti a bekapcsolódó osztályok életét az ingyenesen használható programok segítségével. Több érdekes pályázatról lehetőségről hallottunk az előadásokon és a szakmai megbeszéléseken. Bemutatkoztak a régi és új iskolák, megismerhettük egymás eredményeit, terveit, vágyait. A leginspirálóbb azonban az volt számomra, hogy a fővárosi elitiskola, a megyeszékhely gimnáziuma, a hátrányos helyzetű település kisiskolája, a mozgássérültek speciális igényeire felkészült intézmény ezzel a programmal egyenrangú félként segítheti a diákjai és pedagógusai digitális esélyegyenlőségét, szem előtt tartva a biztonságos internethasználatot.

 

A Hipersuli új csatlakozói:

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium

Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola

Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola

Budapest IX. Kerületi Molnár Ferenc Általános Iskola

Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium EGYMI és Kollégium (Budapest)

Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium

Zsombói Kós Károly Alapfokú Művészeti Iskola

#kapcsolódó

Dobogós lett a filmfesztiválon a művészetis csapat

Dobogós lett a filmfesztiválon a művészetis...

Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákjai neveztek a BIG Diákfilmfesztiválra...

Tekerd! űrprojekt Debrecenben

Tekerd! űrprojekt Debrecenben

2017. november 11-12-én a debreceni KockaFeszten jártunk a Kölcsey Központban,...