Elkezdődött az önkormányzati diákmunka.

Elkezdődött az önkormányzati diákmunka.

A programban résztvevő fiatalok napi hat órás munkaidőben dolgozhatnak július 1. és augusztus 31. között. Nyíregyházán közel 400 fiatalt tudnak foglalkoztatni a Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzati fenntartású intézményeknél.


SIKERES PROGRAM

 

A Nyári diákmunka program sikerességét mutatja, hogy ezáltal 2016-ban több mint 26 ezer fiatal szerzett munkatapasztalatot. Idén Nyíregyházán többek között a Polgármesteri Hivatalhoz és több önkormányzati fenntartású intézményhez is jelentkezhettek az érdeklődők. Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző elmondta, Nyíregyháza 4 óvodai központjában összesen több mint 100 diák dolgozik, a Polgármesteri Hivatalban pedig 35-en segítenek. Az önkormányzati fenntartású intézményeknél ugyan kevesebben, de ugyanolyan hasznosan végeznek munkát a fiatalok – tette hozzá a címzetes főjegyző. Szemán Sándor kiemelte, többek között a múzeum és a könyvtár is fogadott diákokat.

 

KIK DOLGOZHATNAK?

 

A Nyári diákmunka programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a program indulásakor, azaz július elsején már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor, tehát augusztus 31-én pedig még nem múltak el 25 évesek.

Király Valéria a Hivatal Igazgatási Osztályán dolgozik. Ő augusztusban lesz 17 éves és szereti a papírmunkákat. Takács Martina pedig idén érettségizett. Ő az Anyakönyvi Hivatalnál segít. Szerinte azért hasznos az önkormányzati diákmunka, mert így beleláthatnak, hogy milyen munkát végeznek a Polgármesteri Hivatalnál.

 

MUNKATAPASZTALAT ÉS JÖVEDELEMSZERZÉS

 

A Nyári diákmunka program már diákkorban elősegíti a fiatalok munkához jutását, és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja. A program 2,3 milliárd forintos – a keretösszeg a béreket támogatja. A fizetés a minimálbér, illetve a garantált szakmunkás bérminimum időarányos részének felel meg, így a szakképzetteknél 120 750 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezőknél 95 625 forint lehet személyenként és havonta.

Dér Vivien

Fotó: Internet

#kapcsolódó

Ballagás a Vasvári Pál Gimnáziumból

Ballagás a Vasvári Pál Gimnáziumból

Elballagtak a vén diákok.

INDUL A JELENTKEZÉS A NYÁRI TÁBOROKRA

INDUL A JELENTKEZÉS A NYÁRI TÁBOROKRA

Bár még a nyári szünet egyelőre oly elérhetetlennek tűnik, ha mást nem is,...