VASVÁRIS SZALAGAVATÓ ! Videó!

VASVÁRIS SZALAGAVATÓ ! Videó!

156 vasváris érettségiző diákra tűzték fel a szalagot a Continental Arénában. Idén új helyszínen tartotta az iskola a szalagavató ünnepségét. A rendezvényen részt vett dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, aki szintén a Vasvári Pál Gimnázium diákja volt.

– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek ennek a különleges, ünnepélyes eseménynek. Hiszen igazán megtisztelő egy új életszakasz első perceiben osztozni a jelenlévő ünnepeltekkel – ezekkel a szavakkal kezdte beszédét dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár a Vasvári Pál Gimnázium szalagavató ünnepségén, melyet a Continental Arénában tartottak. Eddig az iskolában rendezték meg az ünnepséget, ez volt az első alkalom, hogy új helyszínen tűzték fel a szalagot a végzősökre.

 

– Nagyon nagy örömmel érkeztem a mai napra, hiszen tudom, hogy a végzős diákoknak mit jelent ez a nap, hiszen a felnőtté válás szimbóluma. Én nagyon sokat kaptam a Vasvári Pál Gimnáziumtól, a tanáraimtól és ha ők nem olyan elkötelezettek, nem olyan szakmai tudással rendelkeznek, mint amilyennel, akkor biztos, hogy én sem jutok oda, ahol ma vagyok – mondta el dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

Mindenhol megállják a helyüket

Kovács Ágnes a Vasvári Pál Gimnázium intézményvezetője elmondta, számára ez mindig egy kiemelkedő esemény, büszke az iskola diákjaira és arra, hogy nagy sikereket érnek el nem csak a Vasváriban eltöltött évek alatt, hanem főiskolákon, egyetemeken, majd a munka világában is.
– Ez mindig egy elgondolkodtató időszak, eltelt egy újabb év, egy újabb gyerekanyag felkészítése ér lassan véget itt, az intézményünkben. Valahol méri a mi munkánkat, valahol méri az ő munkájukat és mindannyian drukkolunk, hogy az utolsó megmérettetés, az érettségi vizsga úgy sikerüljön, ahogy felkészítettük őket, ahogy készültek és hogy vegyenek egy nagy levegőt, mert tényleg a nagybetűs élet következik – tette hozzá az intézményvezető.

Augusztustól erre készülnek

A diákok már augusztus közepétől készültek a szalagavató ünnepségen előadott produkciójukra. A készülődés élményekkel teli volt és izgalmas.

– Nagyon sokat próbáltunk erre a ma estére, de nagyon élveztük a próbát és igazából szerintem egy kicsit mindenki szomorú, hogy vége ezeknek, de jó érzés túl lenni rajta és szerintem mindenkiben jó érzés lesz a mai nap végén – mondta el Tóth Anna, a Vasvári Pál Gimnázium végzős diákja.

A szalagtűzését követően minden osztály előadta produkcióját, melyet nagy érdeklődéssel fogadott a szülőkből és rokonokból álló közönség.


#kapcsolódó

Nyíregyháza nyerte a véradók versenyét

Nyíregyháza nyerte a véradók versenyét

Véget ért a Magyar Vöröskereszt 10. Felsőoktatási Véradóversenye, amely ezúttal...

Ötletes !Könyvekből karácsonyfa...

Ötletes !Könyvekből karácsonyfa...

Építse fel velünk könyvekből a Móricz Zsigmond Könyvtár karácsonyfáját!