JUBILEUMI DÍSZÜNNEPSÉG A ZRÍNYIBEN

JUBILEUMI DÍSZÜNNEPSÉG A ZRÍNYIBEN

100 éves a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium. Ma tartották a jubileumi díszünnepséget. A rendezvényen a testvériskolák képviselői is jelen voltak, valamint öregdiák-ballagást, koszorúzást is tartottak. A jubileumi programsorozat végig kíséri a tanévet, decemberben ismét összeáll a ZIG Singers kórus, tavasszal pedig művészeti gálával készül az iskola.



100 év

A jeles évforduló alkalmából megannyi programot hirdetett a 2017/18-as tanévre a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium. Szeptember elején például elstartolt a Zrínyis Akadémia, amelynek célja az ismeretszerzés, ismeretátadás, valamint lehetséges példaképek és tudományos szenzációk bemutatása. Az oktatási intézmény jubileumi díszünnepséget is szervezett. A csütörtöki rendezvény az iskola zászlajának behozatalával kezdődött. A lobogóra új szalagot kötöttek a 100 éves jubileum alkalmából. Huszárné Kádár Ibolya igazgató azt mondta, amikor 1917-ben létrejött az intézmény a világégés kellős közepén, szinte senki nem adott esélyt arra, hogy kibírja az iskola a nehéz éveket. Azóta pedig már eltelt 100 év – tette hozzá az igazgató, aki szerint idén a múltra építve, de a jövőbe néznek!


Fejlesztés is várható

 

A díszünnepséget az iskola tornatermében tartották – ott, a város polgármestere köszöntőjében kiemelte, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium mindig is minőségi oktatás nyújtott, nagyon sok sikeres életpálya kezdődött az intézményben, amelyet hamarosan felújítanak. Dr. Kovács Ferenc elmondta:

„A következő évben megindul a felújítás - én azt gondolom, hogy ezt megérdemli a Zrínyi. A város közel 200 millió forintos beruházást végez, a fenntartó, a Nyíregyházi Tankerületi Központ pedig tovább fogja szépíteni a gimnáziumot és nem mellesleg szeretnénk a tornatermet is felújítani.”



Öregdiákok a Zrínyiben

 

A jubileumi díszünnepségen nemcsak mostani, hanem egykori diákok is részt vettek. Dr. Pethő József nyelvész, főiskola tanár 1975-től 1979-ig volt a Zrínyi diákja. Azt mondta, az iskolában tanulta meg, hogy mit jelent a jó, a hűség és a becsület. Örökre hálás lesz az intézménynek és egykori tanárainak is. 
A 100. évforduló tiszteletére a napokban megtisztították az intézmény előtt álló, a névadót ábrázoló kőszobrot. Az alkotást az egykor zrínyis diák, Bolgár Judit szobrászművész készítette a '60-as években.

 

Dér Vivien

#kapcsolódó

Széchenyis szeretnél lenni?Ez neked szól!

Széchenyis szeretnél lenni?Ez neked...

Felvételi tájékoztató szülői értekezletet tartottak a Széchenyiben. Ha ott...

A 2017/2018-as tanév legfontosabb tudnivalói

A 2017/2018-as tanév legfontosabb tudnivalói

Megjelent a 2017/2018-as tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet a Magyar...