Nyílt nap a Ridensben

Nyílt nap a Ridensben

A Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium nyílt napot szervez.

Az esemény helye: Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium, 4400. Nyíregyháza, Széchenyi utca 34-38.

Az esemény időpontja: 2017. november 16. csütörtök 9-12-ig

A nyílt tanítási napra várjuk a pályaválasztás előtt álló diákokat, szüleiket, tanáraikat. A nap során az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak az intézményről, a tanulható szakmákról, a fogyatékkal élők tanulását segítő speciális eszközökről, és az iskolában alkalmazott módszerekről.  A látogatók megtekinthetnek tanítási órákat, rehabilitációs foglalkozásokat és megnézhetik, hogyan zajlik az élet a kollégiumban.

 

Programok:

8:30-9:00-ig regisztráció, 9:00, megnyitó, 10:00 órától bemutató órák, intézménybejárás,  valamint a tehetséggondozó műhely művészeti kiállításának megtekintése.

Az iskolában elsajátítható szakmák, rész-szakképesítések kihelyezett standjain az érdeklődők kipróbálhatják a különböző, oktatásban használt eszközöket, így közelebb kerülhetnek a választandó szakmához.

 

Az intézményről...

„Tanulj meg mosolyogni. A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra. És aki harcol, az győzhet is."- Marcus Aurelius

Az iskola és a kollégium 1997-ben kezdte meg működését egy komplex, rehabilitáló, szakképző és foglalkoztató program keretében. Az épület teljesen akadálymentes. Magyarországon több tízezerre tehető azoknak a 14–23 éves fiataloknak a száma, akik egészségkárosodásuk miatt nem szerezhettek szakmai képesítést, így az önálló életvitelük nem biztosított, nem lehetnek autonóm személyek, eltartásra szorulnak. Az iskolában és a kollégiumban mozgás,- hallás,- látás,- enyhe és értelmi sérült, magatartási-tanulási-részképesség-zavarral küzdő, valamint szociálisan hátrányos helyzetű, fiatalok szakképzése, kollégiumi nevelése és rehabilitációja valósul meg.

Szakiskolai képzéseink: családellátó, kerékpárszerelő, parkgondozó, számítógépes adatrögzítő.

A nyolcadik osztály elvégzése után a következő szakközépiskolai képzést kínáljuk: számítógép-szerelő, karbantartó

Szakgimnáziumi ágazataink: informatikai rendszerüzemeltető, irodai titkár

Kollégiumunkban minden felvett tanulónak speciálisan kialakított környezetet kínálunk. 3-4 ágyas szobákban, térítésmentesen tartózkodhatnak a fiatalok a szorgalmi időszakban. Az épület minden szintjén speciálisan kialakított kiszolgáló helyiségek könnyítik meg a diákok  életét. A parkosított udvar pedig lehetőséget teremt a kikapcsolódáshoz és a pihenéshez.

Iskolánk speciális szolgáltatásai: rehabilitáció, habilitáció (gyógytorna, gyógytestnevelés, 24 órás egészségügyi ellátás, szociális gondoskodás, pszichológus, speciális, tanulást segítő eszközök, tanulási zavarok kezelése, állatasszisztált terápia).


fotó: illusztráció

#kapcsolódó

Gyermekétkeztetés a rendkívüli szünet ideje alatt

Gyermekétkeztetés a rendkívüli szünet...

Gyermekétkeztetés a rendkívüli szünet ideje alatt

Az SZTE-n kezelhetik először a betegeket favipiravirral

Az SZTE-n kezelhetik először a betegeket...

Az SZTE-n kezelhetik először a betegeket favipiravirral