Krúdys diákok nem hétköznapi tette

Krúdys diákok nem hétköznapi tette

„Télapó itt van…”, avagy: krúdys meglepetés a nyíregyházi kórház gyermekosztályán.

A Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 10. c osztályos tanulói kedves, játékos, kicsit interaktív műsorral lepték meg december 5-én délután a Jósa András-kórház gyermekosztályának kis „lakóit”.

A rehabilitációs, belgyógyászati és sebészeti osztályról érkező gyerekek – szüleikkel együtt – hallgathatták a krúdys diákok furulyázását; részt vettek a manók, krampuszok játékában; együtt énekeltek a Télapóra várva; sőt, még a Mikulás „Nagy Aranykönyvét” is segítettek megkeresni! Meglepődtek, mikor a Télapó nevükön szólította őket! Néhányan közülük büszke határozottsággal, mások kicsit félénkebben köszönték meg a kezükbe adott (krúdysok által összeállított) csomagot.

Talán erre a néhány percre sikerült picit elfeledtetni velük, hogy nem otthon, családi körben „várták a Mikulást”…

 

Másnap, december 6-án délelőtt újabb krúdys kedvesség érkezett a kis lakókhoz. A nyíregyházi tankerület által a középiskolásoknak eljuttatott 26, csokimikulásokat tartalmazó dobozból a gimnázium diákjai 21-et ajánlottak fel a beteg gyerekeknek. A „nagy” diákok önzetlenül adták át a csokikat a „kicsiknek”, mondván: „Az igazi Mikulás ilyen. Figyel, szeret és ad. Pont úgy, mint te.”

#kapcsolódó

Évnyitó a Nyíregyházi Egyetemen!

Évnyitó a Nyíregyházi Egyetemen!

Képösszefoglaló: Szarka Lajos

Csehországi kirándulás

Csehországi kirándulás

A nyíregyházi Kazinczy Ferenc Tagintézmény 15 diákja május 28. és június 2....