Anyák napja - divat még?

2018.05.06.
Gönczi Dorina írása az Anyák napjáról.

Anyák napján virágba borul a világ és mindenki egy kedves szóval, egy csokor virággal vagy bármilyen ajándékkal felköszönti édesanyját. A fiataloknak már lehet nem jelent annyit ez az ünnep, mint régebben.

Ez egy érték. Hogy miért?
Az év minden napján ő az, aki gondoskodik rólunk, aki mosolygó arccal vár haza iskola után és az az első kérdése: Hogy telt a napod? Bármilyen fájdalom gyötri, bármennyire rossz vagy, a tűrő képessége határtalan, mert a szeretet vezényli. Ezt a napot az anyukákra szánjunk. Nem kell ékszer vagy drágakő, hogy kifejezd a szereteted iránta. Írj verset, szedj a kertből egy szál virágok vagy süss neki valami finomat. De hidd el, annyival is megelégszik, ha azt mondod neki: Szeretlek!

Manapság is divatosak ezek az ajándékozások, de mivel egy modernebb világban élünk, akkor használjuk is ki. Nyíregyháza ezen a napon is sok lehetőséget nyújt. Shoppingolás a városban, mozizás vagy csak egy reggeli a kávéházakban.

Ne hanyagoljuk el ezt az ünnepet, minden anyuka megérdemli, hogy ez a nap róla szóljon. Nem véletlenül tavasszal van az Anyák Napja. A levegőben friss virágillat árad, csiripelnek a madarakat és a nap is kellemesen süt. Színes virágok vesznek körbe minket.

Mindenkinek azt kívánom, hogy kellemesen teljen ez a nap és ajándékozzátok meg az anyukátokat!


Ezzel a kis versrészlettel kívánok boldog Anyák Napját minden anyukának, köztük az enyémnek is:

„Kivirágzott a világ, kivirágoztam én is,
Te öntözgettél, nevelgettél végig,
Most itt a napja, hogy megköszönjem:
Boldogságot kíván szerető szívem!”