Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot! Videóval!

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot! Videóval!

Elkezdődtek a Vasvári Pál Gimnázium felújításának munkálatai. Az intézmény mellett másik hat épület energetikai korszerűsítése valósul meg augusztus végéig egy európai uniós pályázatnak köszönhetően, amelyet Nyíregyháza Megyei Jogú Önkormányzata nyert 1 milliárd forint értékben



Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 1 milliárd Forint európai uniós támogatásban részesült az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” címen benyújtott pályázat keretein belül. A beruházás első ütemében a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal „B” épülete, az 1.sz. Idősek klubja, valamint a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda homlokzatának hőszigetelése és nyílászárócseréje történik meg, kiegészülve a fűtés korszerűsítésével. Kovács Ágnes, a Vasvári Pál Gimnázium intézményvezetője elmondta, nagyon örülnek a fejlesztésnek, nagyon nagy szükség volt már rá.

 

- Negyven éve nem volt ilyen mértékű felújítás ebben az iskolában. A régi nyílászárók amelyek annak idején is műanyagból készültek, teljesen elavultak és használhatatlanná váltak. A hőmegtartási képességük is olyan mértékben leromlott, hogy ha kint meleg volt, bent is az volt és ha kint hideg volt, bent is hideg volt. Ezek az új nyílászárok már korszerűek és azt várjuk tőle, hogy így sokkal jobb lesz az energiahasznosítás hatásfoka – tette hozzá Kovács Ágnes, a Vasvári Pál Gimnázium intézményvezetője.

 


A nyílászárók cseréje mellett az épület kívülről egy vastag hőszigetelő réteget kap éslevakolják. Vízhatlanítják a lapos tetőt, ezzel egy több évtizedes probléma oldódik meg az intézményben, ugyanis nagyobb esőzések idején beázott a tornaterem. A korszerűsítéshez hozzátartozik, az is, hogy a fűtésrendszer teljesen megújul. Kicserélik a radiátorokat és a csöveket.
A beruházás második ütemében idén júniusban további három intézmény korszerűsítése kezdődik meg, felújítják a Sipkay Barna Szakközépiskolát, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolát és Zrínyi Ilona Gimnáziumot. A munkálatok március elején kezdődtek elsőként a Vasvári Pál Gimnáziumban és augusztus végéig be is fejeződnek.

#kapcsolódó

Ma kezdődik a Cantemus Fesztivál!

Ma kezdődik a Cantemus Fesztivál!

A XII. Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus egy jótékonysági...

Hamarosan FŐHE Fesztivál a Nyíregyházi Egyetemen

Hamarosan FŐHE Fesztivál a Nyíregyházi...

18. alkalommal szervezik meg a Nyíregyházi Egyetemen a FŐHE Fesztivált. Idén...