Újra várnak a bokortanyák!

2016.05.17.
A nagy érdeklődésre való tekintettel az E-misszió Egyesület – átdolgozott, javított formában, bővített terjedelemben – újra megjelentette „Barátságos bokortanyák” című színes, ingyenes ismeretterjesztő kiadványát, valamint a „Fedezzük fel a bokortanyákat” című látványtérképet.

- Mikor 2011-ben először megjelentettük a bokortanyás térségről, elsősorban annak természeti értékeiről szóló kiadványainkat, minket is meglepett, hogy két hónap alatt mind az ezer példány elfogyott. Ebből is látható, hogy mekkora az érdeklődés a bokortanyák világa iránt, amelyek Nyíregyháza környékének páratlan értékei közé tartoznak. Ezúttal átdolgozott, javított formában, 2000 példányban, és természetesen ingyenesen kínáljuk az érdeklődőknek a látványtérképet és a 36 oldalas színes füzetet. Emellett továbbra is bőséges tartalommal vár mindenkit a www.bokortanya.hu honlapunk. – Nyilatkozta dr. Szigetvári Csaba, az E-misszió Egyesület elnöke.

 

Az E-misszió Természet és Környezetvédelmi Egyesület és a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. közös feladatuknak tartják, hogy felhívják a figyelmet a bokortanyák értékeire és együttműködjenek azok  ökoturisztikai irányú megismertetésében.

 

A Nyíregyházi TDM iroda ajánlatában is szerepelnek a bokortanyák, hiszen a tapasztalatok szerint egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az egyedi, autentikus természet közeli programok iránt. A turistáknak a bokortanyák bemutatását, aszfaltmentes lovaglást és sétakocsikázást kínál az iroda az Antalbokorban található Bihari tanyán. A programokra előzetes bejelentkezés szükséges. Az érdeklődők bepillantást kapnak olyan építészeti, gasztronómiai, néprajzi és kulturális hagyományápolásba, amely az ország más vidékén nem látható.

 

Az ingyenes kiadványok – melyek megjelentetését a Földművelésügyi Minisztérium „Zöld Forrás” programja támogatta – átvehetők az E-misszió Egyesület Irodájában (Nyíregyháza, Malom u. 18/a) hétköznaponként 8:30 és 16:30 között, illetve az Egyesület „Zöldövezet” boltjában a Búza téri piaccsarnokban, keddtől szombatig 7:30-13:30 között és a Nyíregyházi Turisztikai Információs Központban hétköznaponként 9:00 és 17:00 között.

 

 

További információ:

E-misszió Egyesület: dr. Szigetvári Csaba elnök, email: szcsaba@e-misszio.hu, tel: 42/423-818 illetve 20/512-3311.

Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.: Furkóné Szabó Marianna, ügyvezető, e.mail: tdm @nyiregyhaza.info.hu, tel: 42/310-735