Több tucat állásajánlat várta az érdeklődőket a Nyíregyházi Egyetemen

Több tucat állásajánlat várta az érdeklődőket a Nyíregyházi Egyetemen

KARRIERNAP AZ EGYETEMEN – HAZAI KIÁLLÍTÓK ÉS ÁLLÁSAJÁNLATOK VÁRTÁK AZ ÉRDEKLŐDŐKET

Újra megrendezte a Karriernapot a Nyíregyházi Egyetem együttműködve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával. A Bessenyei Aulában több mint húsz hazai kiállító, több tucat állásajánlattal, tanácsadással, tájékoztatóval várta a látogatókat.

Korábban Állásbörzének hívták, ma már Karriernapnak, de a Nyíregyházi Egyetem immár 13. alkalommal várta az álláskereső fiatalokat és a munka világába visszatérni vágyó felnőtteket egy olyan rendezvénnyel, ahol több mint húsz hazai kiállító, több tucat állásajánlat, tanácsadás, és tájékoztatók segítették az eligazodást a munkaerőpiacon. Vassné Dr. Figula Erika a Nyíregyházi Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, ez az esemény nem csak bemutatkozási fórum az intézménynek és a gazdasági szervezeteknek, hanem nagyon jó kapcsolatteremtési lehetőség is a leendő munkavállalókkal.


Támogató programok


A Karriernap résztvevőit Román István megyei kormánymegbízott is köszöntötte. Hangsúlyozta, a foglalkoztatottság javulása után ma már az a cél, hogy a cégek az adott álláshelyekre megtalálják a megfelelő embereket. A Kormányhivatal pedig különböző programokkal segíti ezt a folyamatot.

Ezek egyik része képzési, másik része foglalkoztatási támogatás. Idén ezekkel 10 ezer ember elhelyezkedését tudják segíteni. A megye további gazdasági fejlődésének feltétele, hogy a cégek jól képzett szakemberekkel dolgozhassanak.


Javuló foglalkoztatási adatok

Mint a kerekasztal beszélgetésen elhangzott, a megye munkaerő-piaci helyzete 2010 óta sokat javult, a foglalkoztatottak száma jelentősen nőtt. Dr. Rezsőfi István a Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője kiemelte, a foglalkoztatási ráta 42 százalékról 56,7 százalékra emelkedett, ami országosan is egyedülálló növekedés. A munkanélküliek száma megfeleződött, jelenleg 29 ezer 365 regisztrált álláskeresőt tartanak számon. Ebből 14,5 százalék, 430 fő a pályakezdő, közülük 123-an rendelkeznek diplomával.


A 13. Karriernapon folyamatosan zajlottak a programok, volt próbainterjú, karrier- és önéletrajz-írási, valamint jogi tanácsadás. A látogatók tájékozódhattak a nemzetközi ösztöndíjakról, a duális képzésekről, idegennyelvi teszteket tölthettek ki, és voltak játékok is nyereményekkel.

 

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

LÉTESÍTMÉNYI TŰZOLTÓKKAL GYAKOROLTAK

LÉTESÍTMÉNYI TŰZOLTÓKKAL GYAKOROLTAK

Hétfőn délután a Dunapack Kft. létesítményi tűzoltóinak elméleti és gyakorlati...