Hat nyíregyházi óvoda újul meg

Hat nyíregyházi óvoda újul meg

ZAJLANAK A KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOK – BEJÁRÁST TARTOTTAK A VÁROSMAJOR UTCAI ÓVODÁBAN

Újabb óvodák komplex fejlesztését valósítja meg az önkormányzat 700 millió forint értékben. A korszerűsítések 6 intézményt érintenek és 100 százalékos európai uniós pályázatból jönnek létre. A kivitelezési munkálatok május 1-jén kezdődtek és augusztus 31-re be is fejeződnek, 2020-ig pedig az összes önkormányzati óvoda és bölcsőde legalább energetikai korszerűsítése megtörténik.

A Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményében tartott helyszíni bejárást Dr. Kovács Ferenc,Nyíregyháza polgármestere. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 700 millió forint 100%-os intenzitású támogatást nyert a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények fejlesztése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” című projekt megvalósítására, melynek keretén belül 6 óvoda komplex felújítása valósul meg. A fejlesztéssel érintett épületek a 70-es, 80-as években épültek, egyes épületrészek, valamint a gyerekek által is használt terek, azóta sem lettek felújítva, csupán karbantartó jellegű munkák kerültek elvégzésre.


A Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményében eddig megvalósult az „A” szárny homlokzati hőszigetelése és a tető héjazat cseréje. Elkezdődött a melléképület felújítása, a kültéri ütéscsillapító gumilapok felújítása, cseréje, a jobb oldali szárnyban a laminált parketta lerakása, radiátorcsere, vizesblokkok felújítása, festés és fali burkolás. A munkálatok úgy zajlanak, hogy közben a gyerekeket zavartalanul tudja fogadni az intézmény.


A projektben érintett hat óvoda a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézménye és Városmajori Tagintézménye, a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye és Kikelet Tagintézménye, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Székhelyintézménye, valamint az Eszterlánc Északi Óvoda Ferenc körúti Telephelye.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere azt jelentette ki a bejáráson, hogy újabb 8 óvoda felújítására nyertek pályázati forrást, így 2020-ig minden önkormányzati fenntartásban lévő bölcsőde és óvoda megújul legalább energetikailag.

fotó: Szarka Lajos

#kapcsolódó

Tilos lesz kerékpárral behajtani

Tilos lesz kerékpárral behajtani

Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Közterület-felügyeletének...

Nem vettek fel a főiskolára, egyetemre? Ne aggódj! Tanulj szakmát!

Nem vettek fel a főiskolára, egyetemre?...

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum vár! Részletekért kattints ide!