LEMBERG ÉS NAGYVÁRAD UTÁN, MOST NAGYSZEBENBEN NÉPSZERŰSÍTETTÉK NYÍREGYHÁZÁT!

LEMBERG ÉS NAGYVÁRAD UTÁN, MOST NAGYSZEBENBEN NÉPSZERŰSÍTETTÉK NYÍREGYHÁZÁT!

Első alkalommal látogatott el a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a nagyszebeni Hungarikum Napokra. Az immár hagyományosnak mondható erdélyi fesztiválon nem egyedül vett részt a TDM, hanem a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel közösen mutatta be városunk turisztikai attrakcióit.

A HÍD – Szebeni Magyar Egyesület nyári fesztiváljának meghatározó programja a gulyásfőző verseny, amelyet a fesztivál keretében rendezték meg, ezúttal rekordszámú, 38 csapat nevezett a megmérettetésre, sőt a többségi lakosság részéről is nagy érdeklődésnek örvendett a verseny.

A nyíregyházi főzőcsapat, bár a megmérettetésen nem vett részt, de ízletes babgulyásuk igen hamar elfogyott.

A kiadványokon kívül ismét velük volt az állatpark tigrise, amely azért is volt különleges, mert a tavalyi év során a Nyíregyházi Állatparkból a nagyszebeni állatkerthez került két fiatal fehér tigris, akiknek a gondozója is kilátogatott a rendezvényre, s örömmel számolt be a tigrisek fejlődéséről.

A sátorban igen nagy sikert aratott a gyerekek körében a Lego sarok, ami már hagyományosnak mondható a TDM kitelepülésein.

Természetesen gondoltak a felnőttekre is, akik a híres szatmári pálinkával ismerkedhettek meg. Bár Nagyszeben nincs közel, ennek ellenére sokak számára nem volt ismeretlen Nyíregyháza, többen jártak már városunk Állatparkjában.

A folyamatos romániai megjelenésnek köszönhetően az elmúlt években dinamikusan nőtt a Romániából érkező vendégek és az általuk eltöltött vendégéjszakák. Utóbbi közel 8 százalékkal nőtt, a 2016-os adatokhoz képest. A romániai turisták kedvelik állatparkunkat és fürdőnket, valamint Sóstógyógyfürdő hangulatát, s szívesen töltenek nálunk néhány napot.

– tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

Dér Vivien

#kapcsolódó

ÁLLJUNK KI A HÉTKÖZNAPI FLASHMOBOK MELLETT!

ÁLLJUNK KI A HÉTKÖZNAPI FLASHMOBOK...

A Hétköznapi Flashmobok csapata számos alkalommal csalt már mosolyt a nyíregyháziak...

Miniszteri elismerést kapott Tamás Attila

Miniszteri elismerést kapott Tamás...

Már korábban megjelent a hír, mely szerint Dr. Pintér Sándor belügyminiszter...