Október végére elkészül a körút

Október végére elkészül a körút

A TISZAVASVÁRI FELÜLJÁRÓT VÁRHATÓAN JÖVŐRE ÚJÍTJÁK FEL

Országosan több száz helyszínen végez felújítási munkálatokat a Magyar Közút. A társaság a szabolcsi megyeszékhelyen is fejleszt. Például megújult a Debreceni úti felüljáró. Az arra haladók augusztus eleje óta biztonságosabban, új burkolaton közlekedhetnek.

A 41-es számú főút egy belvárosi szakasza is hamarosan megújul: pontosabban a Bocskai utca kórház előtti területe, a nagykörúti csomóponttól egészen a Család utcáig. A felújítás már javában tart, az aszfaltmarási munkálatok, a közműaknák szintbe helyezése és a szegélyek javítása már befejeződött, így elkezdődhet az aszfaltozás. Az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra számíthatnak az arra közlekedők – mondta Veczán László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője.


Hozzátette:

A 36-os számú főúton, a nagykörúton egy közel 1,4 km-es szakaszon teljes keresztmetszetben történik burkolatfelújítás. A marási munkálatok és a szegélyek lokális javítása azon a szakaszon szintén befejeződött, jelenleg még egy-két közműfedlapnak a szintbe helyezése történik, illetve a szakasz aszfaltozása már elég jelentősen előrehaladt. Október végére fejeződhetnek be a munkálatok.


A Tiszavasvári úti felüljárót is a Magyar Közút újítja majd fel, várhatóan jövőre – tette hozzá Veczán László.

Ez attól függ, hogy a tervezési munkálatok, hogy tudnak befejeződni. Nyíregyházát érinti még a Nyírszőlős irányába vezető összekötő út. Ez a vasúti átjárótól indulna és közel 5,5 km hosszban történik majd felújítás, ami csatlakozik majd a jelenleg építés alatt álló 338-as, Nyíregyházát elkerülő nyugati főútnak a körforgalmi csomópontjához.


A Nyírszőlős felé vezető utat várhatóan jövő tavasszal kezdik felújítani. Nemcsak a Magyar Közút, az önkormányzat is fejleszti a városi úthálózatot. Többek között a forgalmi torlódások megszüntetésén is dolgoznak – a Törzs utcán három közlekedési csomópontot alakítanak át, a munkálatok már javában tartanak. A Bocskai utca város felőli részét is felújítják majd, valamint több járda és kerékpárút is épül-újul a városban. 

 

Dér Vivien

#kapcsolódó

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Harminc napra mindenkit kizárnak a...

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön...

Kistelekiszőlő "RÉME"!

Kistelekiszőlő "RÉME"!

Te találkoztál vele?