Nyíregyháza egy indiai mérnök szemével

Nyíregyháza egy indiai mérnök szemével

Részletekért kattints ide!

A Continental nyíregyházi gyára nemcsak a járműipar számára fejleszt és gyárt funkcionális rendszereket, hanem külföldi tapasztalatszerzés céljából szívesen fogadja a társgyárak szakembereit. Nishant Gaurav egy hónappal ezelőtt Indiából érkezett a városba és szívesen mesélt az eddigi élményeiről. (Köszönjük az érdekes vendégsorokat a cég képviseletében Ilosvaj Boglárkának!)

 

Hogyan került Nyíregyházára és milyen feladatokat lát el a gyárban?

Közel tíz éve dolgozom a Continental Újdelhi melletti gyárában, Sonepatban, ahol gyártástervezéssel, termelés- és projektmenedzsmenttel foglalkoztam. A nemzetközi csapatban zajló munka jó iskola volt számomra, mely az itteni beilleszkedésemet is segíteni fogja. A vállalat és személy szerint én is fontosnak tartom, hogy a tudásunkat más országokban is kamatoztassuk, fejlesszük, így nagyon örömmel fogadtam a lehetőséget, hogy három éven keresztül a nyíregyházi csapat tagja lehetek. Elsősorban a légrugórendszerek fejlesztésében szeretnék elmélyedni, de mivel az itteni gyárban gumikeverék és fűtő-hűtő tömlők gyártása is zajlik, ezeken a területeken is új ismereteket szerezhetek.


Kivel érkezett a távoli országba?

Egyelőre egyedül érkeztem, a feleségem hosszabb távra később csatlakozik, aki szintén a Continental-nal dolgozik Indiában. Szerencsére a formalitások intézése gördülékenyen zajlott az első hetekben, így mostantól a kollégákkal történő ismerkedésre és a feladataimra tudok koncentrálni.

 

Hogyan tölti a szabadidejét?

Szabadidőmben szívesen főzök, finomnak tartom a magyar konyhát, az otthoni ízek közül egyedül a fűszerek hiányoznak. Esténként konditerembe járok és a jövőben szeretnék egyetemre is beiratkozni. Van, hogy a hétvégéket is a kollégáimmal töltöm, rendeztünk nálam házi bulit, melynek elengedhetetlen kelléke volt a pálinka, voltam kézilabda meccsen a Continental Arénában és nemrégiben Boldogkőváralján kirándultunk. Hálás vagyok ezekért az élményekért, hiszen ezekből tanulok legtöbbet a magyar szokásokról, kultúráról.

 

Hogyan értékeli az eddig kiküldetést?

Az itteni gyár megítélése rendkívül kedvező a cégcsoporton belül, így igazi megtiszteltetés, hogy egy hosszú múlttal és biztos jövővel rendelkező céghez érkeztem. A nyíregyházi vállalati kultúra példaértékű, mely elsősorban a munkavállalók magas szintű felelősségtudatának és a jó vezetői stílusnak köszönhető. Szeretnék erről többet tanulni és a jövőben az indiai munkám során is hasonló munkamorált alkalmazni.

 

Milyennek látja a várost? Milyen kihívásokkal szembesül a mindennapokban?

Nyíregyházát szép, tiszta és nyugodt, egyszóval élhető városnak látom. A magyar nyelv megtanulása igazi kihívást jelent majd, de a tudásomnak idővel nagy hasznát fogom venni. A tömegközlekedés során tapasztalom, hogy nagy hiány az angol nyelvű tájékoztatás. Így a kollégáim segítségét kértem, hogy eligazodjak a buszmenetrenden. Egyébként egész Magyarországról úgy gondolom, hogy jól szervezett és barátságos ország, remélem, hogy minél több látnivalót lesz alkalmam felkeresni. A szokásbeli eltéréseket tekintve, a magyar és az indiai emberek értékrendszerében sok hasonlóságot fedeztem fel eddig, mely segíti, hogy megtaláljam a helyen az új környezetben. Várakozásokkal telve tekintek a jövő év és az első igazi céges karácsonyi party elébe.

#kapcsolódó

Legyél TE 2016 Nyíregyháza „Verébpárja”!

Legyél TE 2016 Nyíregyháza „Verébpárja”!

A Diák-polgármesteri Iroda keresi Nyíregyháza "Verébpárját"! Nevezz Te is....

„Rio zsebben”-könyv az olimpiára indulóknak

„Rio zsebben”-könyv az olimpiára indulóknak

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának gondozásában hasznos...