Hazánkban először az Apáczaiban lesz francia kéttannyelvű osztály

Hazánkban először az Apáczaiban lesz francia kéttannyelvű osztály

2020 szeptemberében kezdi majd meg a munkát.

Többek között franciául is énekelnek a gyerekek az Apáczaiban. Hazánk első általános iskolai francia kéttannyelvű osztálya ebben az intézményben, 2020 szeptemberében kezdi majd meg a munkát. A szülők részéről már nagyon nagy az érdeklődés.

Andó Károly, a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője elmondta:

Várakozást felülmúlva jelentkeznek a gyerekek és a tanulók, jelenleg az óvodások. Jelenleg 25 gyerek van már beiskolázásra várva, illetve a többi osztályba is 100-an jelentkeztek. De várjuk még azokat a szülőket, érdeklődőket, akik szeretnének a francia nyelvvel ismerkedni, majd megtanulni és nyelvvizsgát tenni.

Mivel az intézményben a nyelvoktatás játékos, így a gyerekek szívesen és könnyen tanulnak idegen nyelveket, többek között a franciát is. A leendő elsősök szinte minden nap találkoznak majd a francia nyelvvel - egy héten 8 órában tanulnak majd franciául, így remélhetőleg rövidebb idő alatt sajátítják majd el a nyelvet.

Kutasi Angéla, a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa hozzátette:

A kicsi leendő elsősöknek nagyon sok nyelvi órájuk lesz, ez azt jelenti, hogy napi szinten fognak tudni találkozni a franciával. Nyelvórájuk 5 lesz egy héten, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden nap lesz órájuk és ezen kívül még bizonyos tantárgyakat alsó tagozatban, az úgynevezett készségtantárgyakat is idegen nyelven fogják tanulni. Nálunk három ilyen órát fog érinteni, lesz egy rajz, egy francia rajz órájuk, egy testnevelés, ami franciául fog történni, illetve egy ének órájuk is lesz franciául.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ támogatásával egy francia anyanyelvi lektor is segíti majd az Apáczaiban a pedagógusok munkáját, valamint a gyerekek tanulását.


Bakai Judit

#kapcsolódó

Meggyújtották a második gyertyát is Nyíregyháza adventi koszorúján - Ezek a programok várnak a héten

Meggyújtották a második gyertyát is...

Igazi karácsonyi hangulat van a városban.

Ma kezdődik a Cantemus Fesztivál!

Ma kezdődik a Cantemus Fesztivál!

A XII. Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus egy jótékonysági...