Oktatási naptár: fontos határidők járnak le ezen a héten

2020.02.10.
Oktatási naptár: fontos határidők járnak le ezen a héten

Milyen dátumokat és határidőket kell észben tartanotok ezen a héten? Összegyűjtöttük őket, a teljes listát pedig itt találjátok.

Felsőoktatási felvételi

A 2020. szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre február 15-ig kell jelentkezni, és a már meglévő dokumnetumokat is eddig kell csatolnotok a jelentkezésetekhez. Arról, hogy pontosan miket kell feltöltenetek, itt olvashattok részletesebben.

A hiányzó dokumentumokat július 9-ig kell majd pótolnotok. A felvételi összes dátumát itt nézhetitek meg.

Diákhitel

A tavaszi szemeszterben először március 13-án utalják a diákhitelt - ahhoz, hogy ekkor megkapjátok a kölcsönt, február 15-ig kell igényelnetek. Ezután minden hónap 15-ig kérhetitek a hitelt, amelyet egy hónappal később folyósítanak. Arról, hogy mi a különbség a Diákhitel1 és Diákhitel2 között, illetve hogyan és mekkora összeget igényelhettek, bővebb információkat itt találtok.

Érettségi jelentkezés

Bár a tájékoztatóban a jelentkezési határidő a május-júniusi vizsgaidőszak esetén február 15-e, ez idén szombatra esik - ezért az idei határidő a következő munkanap, azaz február 17-e. Jó hír azonban, hogy a tavaszi vizsgaidőszaktól újra lehet előrehozott érettségit tenni természettudományos tárgyakból is: erről itt olvashatjátok a részleteket.eduline.hu