Májustól megszűnik a nyelvi diákhitel

Májustól megszűnik a nyelvi diákhitel

Májustól megszűnik a nyelvi diákhitel

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján jelentette be.


Az államtitkár kiemelte, a felsőoktatási hallgatók májustól az első szemeszterre visszamenőleg is igényelhetik a Diákhitel1-et, így akár 350 ezer forintot is juthatnak. Az eddig felvett nyelvtanulási diákhitel kamatmentes, ugyanakkor ezt a konstrukciót májustól kivezetik a rendszerből.

A felsőoktatásban zajlik a felvételi folyamata, a napokban elérhetővé válik az ügyintézési funkció a felvi.hu felületen, amelynek segítségével ellenőrizhetik, módosíthatják, pótolhatják adataikat a jelentkezők, július 9-ig pedig egyszer módosíthatnak jelentkezésük sorrendjén is.

Az ITM javaslata szerint az iskolai szakképzésben a komplex szakmai vizsgák írásbeli részét az írásbeli érettségi vizsgák után, a gyakorlati vizsgákat pedig még májusban tartják meg. Szóbeli vizsgák ebben a képzési formában sem lesznek - tette hozzá az államtitkár.

eduline.hu

#kapcsolódó

Nyíregyháza polgármesterének közleménye

Nyíregyháza polgármesterének közleménye

Nyíregyháza polgármestere közleményt adott ki.

Nyílt nap volt a Bánkiban

Nyílt nap volt a Bánkiban

Nyílt napot tartottak a Nyíregyházi Szakképző Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája...