Nyugodt, késő nyári időjárás várható

Nyugodt, késő nyári időjárás várható

Nyugodt, késő nyári időjárás várható

Reggelig csak az északi, északnyugati határszélen lesz erősen felhős az ég, és ott fordulhat elő néhol zápor, zivatar – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. 

Később másutt is megnövekszik a felhőzet, szakadozott felhősáv vonul végig az országon, emellett több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk. Délelőtt északon, északnyugaton lehet eső, zápor, délután főként az Északi-középhegység és az Alföld területén várható szórványosan zápor, zivatar.

Az északi szél a Dunántúlon, az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Késő estig délen és keleten, majd a középső országrészben lehet közepesen vagy erősen felhős az ég, másutt kevesebb lesz a felhő, illetve derült lesz az ég. A Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fordulhat az éjszaka első felében zápor, esetleg zivatar.

Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül, az Észak-Alföldön késő estig erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.


hirado.hu

#kapcsolódó

KACSAFIÓKÁKAT MENTENEK

KACSAFIÓKÁKAT MENTENEK

A madárvilág védelmére irányul a NYÍRVV új akciója. Mintegy 320 méter hosszan...

Videó a Michelin Bringafesztiválról!

Videó a Michelin Bringafesztiválról!

Miért volt érdemes ellátogatni a rendezvényre? Milyen volt a hangulat Önök...