ORSZÁGOS DALPREMIERREL KÉSZÜLNEK A PÁNPÉTERES FIÚK

ORSZÁGOS DALPREMIERREL KÉSZÜLNEK A PÁNPÉTERES FIÚK

Az idei Helló Nyíregyháza rendezvényen is találkozhattatok a nyíregyházi fiatalokból álló PánPéter formációval, akik egy igazán újfajta hangzásvilágot hoztak el nekünk. A 2015 év végén alakult csapat mára trióként folytatja munkásságát, elmondásuk szerint dinamikus, future rockot játszanak elektronikus elemekkel vegyítve. Teremi Dávid (ének, gitár), Sanka Dömötör (dob) és Vilmányi Gábor (basszusgitár, vokál) mesélt nekünk arról, hogy hogyan találtak egymásra, milyen stílust is játszanak és milyen meglepetéssel készülnek a közeljövőben.

– Mióta zenéltek együtt?

Teremi Dávid: – 2015-ben kezdtünk el zenélni, öt fővel kezdtünk, ami két év alatt leredukálódott a triónkra. Körülbelül egy éve vagyunk így hárman. Az volt az alapelv, hogy csináljunk valami modern dolgot, de ez mindeközben maradjon rockzene, az, amit igazán szeretünk. Nyilván az ember azt tudja a legjobban csinálni, amiben benne van a lelke. Úgy gondolom mostanra azt is elmondhatjuk, hogy a legújabb lemezünkre megtaláltuk a saját hangunkat.


Az idei Helló Nyíregyháza! rendezvény színpadán 


– Hogy írnátok le a stílust, amit képviseltek?

Sanka Dömötör: – Mi úgy hívjuk ezt a dolgot, hogy future rockzene. Ez egy nagyon megosztó irány, de számunkra tényleg csak azt jelenti, hogy hozunk valami olyat, ami egy alap rocktrió, tehát dob, basszusgitár, gitár, de mégis van benne egy olyan dolog ami a modern hangszerelést, hangzást hozza magával. Például elektronikusan szólal meg a dob, és ez a hangzásvilág, ezek az effektek határozzák meg a zenét.


 Egyedi hangzásvilágukért szereti őket a közönség


– Felléptetek az idei Helló Nyíregyháza! rendezvényen. Milyen volt a benyomásotok róla?

Vilmányi Gábor: – Nagyon király volt, úgy éreztük tetszett a közönségnek, amit csinálunk. Jó volt látni, hogy a hűvös idő ellenére is sokan álltak a színpad előtt és élvezték ezt az egészet.

 

Szívből zenélnek


– Milyen terveitek vannak kilátásban?

Teremi Dávid: – Vasárnap megyünk a Petőfi rádióba dalpremierrel, a Minden Közepén című dalunk debütál majd itt, melyhez már videóklip is készült. Április 22-én a Club Hollywoodban lépünk fel 22:30-tól, vasárnap pedig a Sóstói Múzeumfaluban találkozhat velünk a közönség, egy motoros találkozó keretein belül állunk színpadra. És ezután sincs megállás, május 12-én a debreceni Roncsbár vár minket, valamint természetesen ott leszünk a nyíregyházi FŐHE fesztiválon is. Május közepére pedig két klippel is készülünk, egy szövegvideós verzióval és egy nagyklippel. A lemezük mind öt dalához szeretnénk videót készíteni, reméljük ezt meg tudjuk valósítani az elkövetkezendő hónapokban.

 

A Minden Közepén című daluk vasárnap debütál a Petőfi rádióban.


További információkért kövessétek a PánPéter zenekar közösségi oldalát!

 

Szöveg és fotók: Farkas Fanni

#kapcsolódó

Idegen-nyelvi sikerek „franciás eleganciával” az Eötvös Gyakorlóiskolában

Idegen-nyelvi sikerek „franciás eleganciával”...

Öt idegen nyelv közül választhatnak az iskolában.

"Boldogságóra" az iskolákban

"Boldogságóra" az iskolákban

Hogy miről szól ez a program? Nézd meg a videót! „Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák...